HomeHL-9Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη – Βελτιώνεται το μεσημέρι ο καιρός

Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη – Βελτιώνεται το μεσημέρι ο καιρός

Αναλυτική πρόγνωση για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συννεφιά με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Στην Κρήτη τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή

βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις

μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Εξάλλου, στην πρόγνωση του meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας προβλέπονται τα εξής:

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 15 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 31, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Όσον αφορά στην πρόγνωση του meteocrete.gr για κάθε νομό της Κρήτης προβλέπονται τα εξής:

Νομός Ηρακλείου

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο ΔΝΔ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 3 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση