HomeΕΛΛΑΔΑΕΟΔΥ: Δεν πέθανε από Έμπολα η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

ΕΟΔΥ: Δεν πέθανε από Έμπολα η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

Η 17χρονη εξέπνευσε από σηψαμικό σοκ, τα αίτια του οποίου διερευνώνται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές μιας οικογένειας από την Ιταλία στην Ελλάδα είχαν τραγική κατάληξη, καθώς η 17χρονη κόρη των Ιταλών, που παραθέριζαν τις τελευταίες ημέρες στη Νάξο, διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το νησί με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και τις πρώτες πρωινές ώρες κατέληξε.

Η διακομιδή έγινε με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτου για ιό Έμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού. Η 17χρονη πήγε στο νοσοκομείο Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι γιατροί επίσης εκτίμησαν τη βαρύτητα της κατάστασης: η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτο το σηψαιμικό επεισόδιο.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λοιμωξιολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι οποίοι διαπίστωσαν κατ’ αρχήν ότι δεν επρόκειτο για κρούσμα Έμπολα .

Οι πρώτες εκτιμήσεις είχαν βάλει στη διερεύνηση και τον ιό Έμπολα λόγω του ιστορικού των ταξιδιών της οικογένειας. Επίσης, διερευνάται το ενδεχόμενο της μόλυνσης της 17χρονης από ιό της μηνιγγίτιδας. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών θα ειναι διαθέσιμα συμφωνα με πηγές του νοσοκομείου μέςα στο επόμενο 24ωρο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση