Η ζωή του δεν διέφερε από εκείνη όλων των άλλων δραστήριων νέων. Μάλιστα, το προφίλ που ο ίδιος επιδίωκε να παρουσιάσει στον έξω κόσμο ήταν αυτό του υπερδραστήριου, πολυπράγμονα, καλού και αφοσιωμένου οικογενειάρχη, του ιδιαίτερου ανθρώπου με εντυπωσιακά ενδιαφέροντα. Και τα είχε καταφέρει … Ο λόγος για τον 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο μικρών παιδιών, από το Μάλεμε, με πολύ έντονη παρουσία στα social media, ο οποίος χθες το απόγευμα φέρεται να ομολόγησε στις διωκτικές αρχές των Χανίων ότι είναι ο δράστης της αρπαγής και δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Ο νεαρός άνδρας, πάνω από όλα επιδίωκε την προσωπική προβολή, τον εντυπωσιασμό, τη γενική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου, έστω και ψηφιακού. Η προσπάθειά του αυτή είχε αποδώσει καρπούς, γιατί είχε καταφέρει να είναι δημοφιλής. Οι ψηφιακοί του φίλοι στο Facebook προσεγγίζουν τους 4.000 ενώ φαίνεται πως ανάλογες επιδόσεις δημοφιλίας διεκδικούσε και από την πλατφόρμα του You Tube όπου διατηρούσε κανάλι με πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές.

Πώς «πλάσαρε» τον εαυτό του; Η εικόνα που «έβγαζε προς τα έξω» παρά το χαμηλό μορφωτικό του επίπεδο ήταν εκείνη του δημοφιλούς, υπερδραστήριου ανθρώπου που αγαπούσε πολύ τη φύση και τις άγριες ομορφιές της, τους κρυμμένους θησαυρούς της κρητικής υπαίθρου, τον αθλητισμό, τις πολεμικές τέχνες και φυσικά την οικογένειά του.

Η συνεχής παρουσία του στα social media περιλάμβανε σκηνές της καθημερινότητας με τη νεαρή σύζυγό του και τα δύο μωρά τους, εξορμήσεις στη φύση, διάφορες κατασκευές με tutorials τύπου «πώς να φτιάξεις ένα αλεξίπτωτο» και φυσικά πλήθος στιγμιότυπων από την αθλητική του δραστηριότητα και τις συναντήσεις του με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες τους οποίους προφανώς προσέγγιζε – όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι νεαροί θαυμαστές – ζητώντας ένα ενσταντανέ που θα εξασφάλιζε likes, και σχόλια ενθουσιασμού από τους φίλους του, ψηφιακούς και μη.

suzanne-eaton-dolofonos4

suzanne-eaton-dolofonos5

Με κάθε ευκαιρία φωτογραφιζόταν με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και παρουσιαστές…

Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του στα social media, με τρόπο εκκεντρικό προσπαθώντας να μιμηθεί τις πρακτικές των influencers ως εξής:

«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Όνειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Όποιος – όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».

suzanne-eaton-dolofonos9

Δήλωνε πως όνειρό του ήταν να γίνει μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν

Ο 27χρονος αγρότης, γιος ιερέα, παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια τη σύντροφό του και απέκτησε μαζί της δύο μωράκια. Έλκυε την καταγωγή από την Κίσαμο, ωστόσο ήταν μόνιμος κάτοικος Μάλεμε, όπου ζούσε και δραστηριοποιούνταν, και στη μοιραία περιοχή του Ξαμουδοχωρίου Πλατανιά, όπου βρέθηκε η σορός της αδικοχαμένης βιολόγου, διατηρούσε οικογενειακή περιουσία, την οποία επισκεπτόταν συχνά για να τη φροντίσει. Ήταν ένας από τους λίγους ντόπιους που γνώριζαν πάρα πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή και τα μυστικά της, όπως το δαιδαλώδες καταφύγιο των Ναζί από την περίοδο της Κατοχής, την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν ελάχιστοι μόνο περιηγητές, ορειβάτες και σπηλαιολόγοι.

Σοκαριστική περιγραφή της σπηλιάς που έγινε ο τάφος της Suzanne Eaton

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της διακεκριμένης επιστήμονα γνώριζε πάρα πολύ καλά το πρώην γερμανικό καταφύγιο – πολυβολείο, τη θέση που βρισκόταν αλλά και το εσωτερικό του, το οποίο το 2016 είχε εξερευνήσει, ανεβάζοντας σε τρία διαφορετικά μέρη την εμπειρία του αυτή στο κανάλι του στο You Tube. Και όπως αποδείχθηκε, η απόφασή του να «ξεφορτωθεί» το άψυχο σώμα της 60χρονης στο συγκεκριμένο σπήλαιο ήταν και το μοιραίο λάθος του που οδήγησε τις διωκτικές αρχές στην τάχιστη εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας, πριν ακόμη πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Κι αυτό γιατί η γνώση του για τη γεωγραφία της συγκεκριμένης περιοχής, είχε κοινοποιηθεί ευρύτατα στα social media.

Προφανώς η περιγραφή του δαιδαλώδους σπηλαίου από έναν ενθουσιώδη ερασιτέχνη φυσιοδίφη που επιστρατεύει τους φίλους του για την εξερεύνησή του να είναι ένα επιτυχημένο σενάριο για ένα καλό video στο You Tube, όμως αυτή ακριβώς η περιγραφή ενός τόπου που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, σήμερα προκαλεί ανατριχίλα, ειδικά όταν γνωρίζουμε από τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της Suzanne Eaton ότι η άτυχη γυναίκα έδωσε μάχη για να γλυτώσει από τον δολοφόνο της.

https://www.youtube.com/watch?v=jMwhm55oWnU

Ολονύχτια ανάκριση

Ο 27χρονος είχε μπει από νωρίς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, καθώς από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούσαν το πλήθος των ανθρώπων που γνώριζε την περιοχή και την ύπαρξη της άγνωστης για τους πολλούς σπηλιάς του Ξαμουδοχωρίου.

Ο νεαρός προσήχθη νωρίς χθες το απόγευμα, όπως και αρκετοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν καθώς μια σειρά στοιχείων που είχαν συλλεχθεί από την ενδελεχή έρευνα και αυτοψία «έδειχναν» προς το μέρος του. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι από τις πρώτες πιεστικές ερωτήσεις άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και η ομολογία του ήταν ζήτημα χρόνου.

Η ανακριτική διαδικασία διήρκεσε πολλές ώρες σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι αστυνομικοί ξετυλίγουν τώρα το μπερδεμένο κουβάρι των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η διακεκριμένη επιστήμονας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα αποσαφηνιστούν πλήρως, σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων που αναμένονται από την τοπική ΕΛΑΣ.

Αδρομερώς, φαίνεται πως ο 27χρονος που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Κισάμου, εντόπισε την 60χρονη Αμερικανίδα να περιηγείται την ευρύτερη περιοχή. Το κίνητρό του δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως, ωστόσο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ήταν σεξουαλικό, μολονότι ο κατ’ ομολογίαν δράστης αρνείται ότι βίασε τη Suzanne Eaton.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να την ακινητοποιήσει τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει στο πορτ παγκάζ για να την απομακρύνει από το σημείο. Η άτυχη γυναίκα ωστόσο αντιστάθηκε με σθένος με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει αρχικά με μαχαίρι και στη συνέχεια να σφίξει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της μέχρις ότου να κοπεί το νήμα της ζωής της.

Κινούμενος με το άψυχο σώμα της στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κισάμου, έφτασε στον τόπο της περιουσίας του. Τον τόπο που ο ίδιος γνώριζε πάρα πολύ καλά, αλλά δεν γνώριζαν οι άλλοι. Πέταξε τη σορό της επιστήμονα στο γερμανικό καταφύγιο, πιστεύοντας ότι η φύση που τόσο αγαπούσε θα γινόταν «συνένοχός» του και θα εξαφάνιζε με τον δικό της καταλυτικό τρόπο τα ίχνη του στυγερού εγκλήματος. Πίστευε ότι θα συνέχιζε τη ζωή του ποστάροντας τα εντυπωσιακά κατορθώματά του στα social media …

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση