HomeHL-9Συννεφιά το πρωί, αίθριος καιρός το μεσημέρι σήμερα στην Κρήτη

Συννεφιά το πρωί, αίθριος καιρός το μεσημέρι σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κι ενώ ο κρατικός μηχανισμός σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να «φέρει» το κύμα κακοκαιρίας «Αντίνοος» στην Κρήτη τις πρωινές ώρες αναμένεται συννεφιά, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν σημαντικά από το μεσημέρι και μετά.

Η γενική πρόγνωση Ελλάδας σύμφωνα με το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας έχει ως εξής:

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία που από τις πρωινές ώρες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 27, στη Θράκη από 19 έως 30, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 17 έως 29, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 18 έως 31, στο Ιόνιο από 20 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 32, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 28 και στην Κρήτη από 16 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες τα 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Ειδικότερα για την Κρήτη, η πρόγνωση του meteocrete.gr έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο ΔΝΔ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 3 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση