HomeΚΡΗΤΗ15.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για τις δράσεις Βιώσιμης Κινητικότητας

15.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για τις δράσεις Βιώσιμης Κινητικότητας

Από το Πράσινο Ταμείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με χρηματοδότηση 15.000 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος Ηρακλείου για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2019! Πρόκειται για μία χρηματοδότηση που δίνεται από το Πράσινο Ταμείο ως επιβράβευση των προσπαθειών που έχει καταβάλει ο Δήμος Ηρακλείου αλλά και για να συνεχίσει τον αγώνα της ενημέρωσης, των δράσεων και της ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω σε θέματα εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, προσβασιμότητας και οδικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για μεγάλες πόλεις για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018, ανάμεσα σε 62 ελληνικές πόλεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για την εβδομάδα – θεσμό που γιορτάζεται σε χιλιάδες πόλεις στην Ευρώπη με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, την προσβασιμότητα και την οδική ασφάλεια. Με αυτό το δεδομένο ο Δήμος Ηρακλείου συνεργάστηκε με φορείς, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών και οργάνωσε περισσότερες από 20 δράσεις που προάγουν το σεβασμό προς το συμπολίτη και το περιβάλλον με άξονα τις φιλικές μετακινήσεις.

«Το Ηράκλειο οφείλει να γίνει φιλικό για όλους και για αυτόν τον στόχο εργαζόμαστε με συνέπεια και καινοτομία τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή στη νοοτροπία των πολιτών και με χαρά βλέπουμε την πανελλήνια αλλά και ευρωπαϊκή αναγνώριση της δουλειάς μας! Η αναγνώριση αυτή συνοδεύεται από οικονομική επιβράβευση αλλά και από την υποχρέωση να συνεχίσουμε ακόμα πιο συστηματικά τις δράσεις» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση