Σε… μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες που πραγματοποιούν διάφοροι επιτήδειοι σε βάρος ηλικιωμένων οι οποίοι προσποιούμενοι κάποιον δημόσιο λειτουργό προσπαθούν να αποσπάσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικές αρχές Ηρακλείου έλαβαν τρεις τουλάχιστον καταγγελίες από ηλικιωμένους που μπήκαν στο… στόχαστρο των απατεώνων.

Ευτυχώς, η συνεχής ενημέρωση αλλά και τα συχνά κρούσματα των απατεώνων έχουν θορυβήσει τους Ηρακλειώτες που δεν πέφτουν στα… δίχτυα τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, στη μία καταγγελία η ηλικιωμένη γυναίκα «έστησε» παγίδα στους απατεώνες.

Όλα συνέβησαν χθες όταν η ηλικιωμένη δέχθηκε ένα τηλεφώνημα με τους απατεώνες να της λένε πως ο γιος της συμμετείχε σε τροχαίο και πρέπει να καταβάλει ένα τεράστιο ποσό για να μην έχει ποινικές ευθύνες.

Η ίδια πήρε τηλέφωνο τον γιο της και διαπίστωσε πως όντως πρόκειται για απάτη ενώ στη συνέχεια με την βοήθεια της αστυνομίας έκλεισε ένα ραντεβού με τους δράστες για να τους δώσει ένα μικρότερο ποσό χρημάτων που διέθετε.

Εκεί, οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα και ανακρίνονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση