HomeHL-9Έτος σταθεροποίησης το 2018 για το ΣΥΝΚΑ

Έτος σταθεροποίησης το 2018 για το ΣΥΝΚΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χρονιά σταθεροποίησης ήταν το 2018 για τον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΣΥΝΚΑ,  όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Το παρόν στη Γενική Συνέλευση έδωσε πλήθος μελών του συνεταιρισμού.

Στον απολογισμό των πεπραγμένων του 2018, προχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΝΚΑ κ. Απόστολος Αλεξάκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «ο τζίρος του Συνεταιρισμού έφτασε τα 187 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ». 

Αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις που έγιναν κατά το 2018, που ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τα ποσό που διατέθηκαν για τις ανακαινίσεις των καταστημάτων.

Δημήτρης Αλεξάκης  Αντιπρόεδρος ΣΥΝΚΑ

Ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Αλεξάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Το 2018 ήταν μία χρονιά σταθεροποίησης για το Συνεταιρισμό μετά τις έντονες πιέσεις που δεχτήκαμε από τον ανταγωνισμό, αλλά και γενικότερα από τη μεγάλη συγκέντρωση που έχει πλέον ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Καταφέραμε και κρατήσαμε το τζίρο σταθερό στα 185 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά το ΣΥΝΚΑ, στα 187 εκατ. ευρώ  περίπου, σε ότι αφορά τους ενοποιημένους ισολογισμούς και την κερδοφορία σε ικανοποιητικά επίπεδα. 

Οι επενδύσεις το 2018 ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ και για το 2019 έχουμε καταστρώσει ένα δυναμικό πλάνο επενδύσεων που θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. 

Έχουμε ήδη εγκαινιάσει ένα νέο κατάστημα στο Καστέλι Κισσάμου, σε ένα πολύ κεντρικό σημείο δίπλα στο Δημαρχείο και στα σχολεία της περιοχής, ενώ έχει ξεκινήσει μία σημαντική επένδυση επέκτασης και εκσυγχρονισμού του του κέντρου Logistics, της κεντρικής αποθήκης στην Αγιά. 

Στο τέλος οι μέτοχοι του Συναιτερισμού που παρέστησαν στη Γενική Συνέλευση ενέκριναν τον ισολογισμό του 2018, όπως  και τον προϋπολογισμό του 2019.

Παράλληλα η γενική συνέλευση των μελών του Συναιτερισμού αποφάσισε την συγχώνευση με απορρόφηση, της «Ανώνυμης Εμπορικής Τουριστικής και Κτηματομεσιτικής εταιρείας Βιδάλης Μάρκετ Α.Ε.».

 kriti24.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση