HomeHL-9Ο Χανιώτης Δημήτρης Φραγκάκης νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Ο Χανιώτης Δημήτρης Φραγκάκης νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δημήτρης Φραγκάκης θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση του νέου ΓΓΑ είναι ο Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος είναι συνεργάτης του πολλά χρόνια και ήταν υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στα Χανιά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ηταν 4ος σε σταυρούς και η ΝΔ εξέλεξε τελικά τρεις βουλευτές στα Χανιά.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Φραγκάκη

Ο κ.Φραγκάκης είναι 47 ετών και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, ενώ έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, έχει ειδίκευση στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πτυχίου Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλάει άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά. Έχει εργαστεί επί 16 χρόνια στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης ερευνών στο Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων ενώ παράλληλα διατηρεί μια μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση. Έχει εκλεγεί μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και είναι παντρεμένος με την Τόνια Κυριακουλάκη, τραπεζικό υπάλληλο, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση