HomeHL-WorldΤσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Mέχρι οι Κύπριοι να δεχθούν την πρόταση Ακιντζί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πίσω στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά τις χρησιμοποιεί και ως μοχλό πίεσης στη Λευκωσία, για να δεχθεί το πλάνο για μοίρασμα των κοιτασμάτων. Αυτό το μήνυμα έστειλε εξάλλου και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, αν η κυβέρνηση της Λευκωσίας δεν αποδεχθεί την πρόταση συνεργασίας που κατέθεσαν οι Τουρκοκύπριοι. Η πρόταση αυτή του Μουσταφά Ακιντζί- που προβλέπει τη συνεργασία της Κύπρου με τους Τουρκοκυπρίους, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων- θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Reuters.

Πληροφορίες για επιτυχή γεώτρηση των Τούρκων

Κι ενώ ο Τσαβούσογλου έστελνε αυτά τα μηνύματα μέσω άρθρου του, ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έκανε λόγο για επιτυχή γεώτρηση των Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η πηγή από τις Βρυξέλλες αναφέρει ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής»- που ήταν ανοιχτά της Πάφου το τελευταίο διάστημα- έκανε επιτυχή γεώτρηση και γίνεται λόγος για κοίτασμα που φέρεται να φτάνει τα 170 δισ. κυβικά μέτρα.

Στα χέρια του Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί

Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε την Κυριακή στα χέρια του την πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί, για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στη Λεμεσό τον επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Σεργκίι Ιλαριόνοφ, ο οποίος του επέδωσε την πρόταση που υπέβαλαν στα Ηνωμένα Εθνη οι Τουρκοκύπριοι. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών την Τρίτη, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόταση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση