HomeΚΡΗΤΗΆστραψε και βρόντηξε η… Όλγα – Τι ζήτησαν στελέχη του ΕΚΗ

Άστραψε και βρόντηξε η… Όλγα – Τι ζήτησαν στελέχη του ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστραψε και… βρόντηξε σήμερα η Όλγα Κεφαλογιάννη από το Ηράκλειο για τις αυξημένες τιμές που παρατηρούνται σε δημοφιλείς τουριστικούς περιορισμούς.

Σε ειδική εκδήλωση του ΣΕΤΕ που έχει σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου,η υπουργός Τουρισμού έκανε αυστηρές συστάσεις συμμόρφωσης σε όλους εκείνους που σπεύδουν να αποκομίσουν ευκαιριακά κέρδη αυξάνοντας τις τιμές.

«Τη στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός οδεύει για νέα χρονιά ρεκόρ ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι, που ασχολούνται με τον τουρισμό σπεύδουν να επωφεληθούν της σημαντικής αύξησης της τουριστικής ροής», τόνισε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Η φήμη, η ταυτότητα ενός προορισμού, που έχει διαμορφωθεί σταδιακά και με επίπονες προσπάθειες των πολλών, δεν πρέπει να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από τους λίγους. Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης να μειώσουμε τις τιμές. Να διορθώσουμε λάθη που μας έβγαλαν εκτός ανταγωνισμού. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πάει χαμένη». Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «ο τουριστικός κλάδος πρέπει να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό, με ψυχραιμία, σύνεση και σοβαρότητα».

Αναφερόμενη στις προοπτικές για τη φετινή τουριστική χρονιά, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι τα μηνύματα είναι θετικά και αυτό, όχι εξαιτίας μιας ευνοϊκής συγκυρίας αλλά λόγω συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών και της συνεργασίας που αναπτύχτηκε με όλους τους φορείς της τουριστικής αγοράς. «Τα θετικά μηνύματα είναι αποτέλεσμα της μάχης που δώσαμε από κοινού, κράτος και ιδιωτική πρωτοβουλία, για να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας και ιδιαιτέρως της πρωτεύουσας ως ασφαλούς προορισμού, στους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ακόμη ότι στις κυβερνητικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η βέλτιστη διαχείριση των κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων, η εκπόνηση μιας νέας επενδυτικής στρατηγικής για τον τουρισμό, ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος και ο δραστικός περιορισμός της αδήλωτης εργασίας.

Η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, λέγοντας «ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης». Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα γίνουν με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου. Τις νέες επικοινωνιακές δράσεις για το 2015 αλλά και τη στοχευμένη παρουσία της Ελλάδας στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού κάλεσε τις απερχόμενες διοικήσεις των Περιφερειών και των Δήμων, στο διάστημα που απομένει, να συνεχίσουν το έργο τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που θα βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Παράλληλα ζήτησε από τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές να συντάξουν σχέδια τουριστικής ανάπτυξης που να είναι εναρμονισμένα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, δέχθηκε ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά αισχροκέρδειας λόγω και της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται, τα οποία  όπως είπε προκαλούν ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Σύνδεσμο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν από τις περιπτώσεις των κακών επαγγελματιών.

Αιφνιδίασαν την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που βρίσκεται στο Ηράκλειο τα στελέχη του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου τα οποία ζήτησαν συνάντηση μαζί της.

 

Της έθεσαν το αίτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής Ζαχαροπλαστική στο Κοκκίνι Χάνι, έθεσαν το θέμα των συμβάσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων και ζήτησαν την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στο αρχικό καθεστώς.

 

CACHE_500X300_1_1147146

216957 CACHE_500X300_1_1147147

Διαφήμιση
Διαφήμιση