HomeHL-9Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Τι να προσέχουν οι πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλυτική ενημέρωση από την Πυροσβεστική με οδηγίες προς τους πολίτες έγινε πριν από λίγο στο Συντονιστικό της Υπηρεσίας μετά και το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινόμενων από την ΕΜΥ.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική «έχει εκδοθεί διαταγή για την ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Μηχανισμού και τη δημιουργία υποσταθμών βάσης στις περιοχές που τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων φαινομένων».

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζουν και οδηγίες αυτοπροστασίας προς τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Αυτές είναι οι εξής:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν ρέματα και χειμάρρους πεζοί ή με αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και έπειτα από αυτές.

– Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια των φαινομένων, όπως και την αλιεία

– Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης να καταφύγουν σε κτίρια και να παραμείνουν σε ασφαλή χώρο μέχρι να βεβαιωθούν ότι τα φαινόμενα έχουν περάσει

– Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από δέντρα

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση