HomeHL-GreeceΚαλλιάνος για τον καιρό: Εκπέμπω SOS για καταιγίδες σε έξι περιοχές τις επόμενες ώρες

Καλλιάνος για τον καιρό: Εκπέμπω SOS για καταιγίδες σε έξι περιοχές τις επόμενες ώρες

Δείτε σε ποιες περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμα κινδύνου για έξι περιοχές που κατά τόπους θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέπεμψε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος..

«Από το βράδυ εκπέμπω SOS για περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και του βορείου Αιγαίου με αρκετό νερό συνοδεία ενδεχομένως ισχυρών ανέμων» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Από το βράδυ θα μπει ένα σύστημα με ισχυρές καταιγίδες και αρχικά θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο» εξήγησε ο μετεωρολόγος προσθέτοντας ότι αύριο θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αττικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο καιρός θα κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» τη Δευτέα με «άνευ σημασίας βροχές» αλλά από την Τρίτη «έρχεται άλλο με βροχές και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα».

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανάλυση για το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή, η επιδείνωση θα προκληθεί από μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχεται από τα δυτικά.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, και πιθανόν η δυτική Στερεά , ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία (κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική), στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στις βόρειες Σποράδες καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Δείτε βίντεο με τις περιοχές στις οποίες αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες:

https://www.youtube.com/watch?v=7epnsXozn9A

Ακολουθούν οι χάρτες με τη βροχή που αναμένεται να πέσει το επόμενο 24ωρο και το επόμενο 12ωρο

Ύψη 24ωρου υετού έως την Κυριακή 12:00 UTC

2

Ύψη 12ωρου υετού έως την Κυριακή 06:00 UTC
3

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση