HomeHL-PsilaΗ μόνη συνταγή για smoothie που χρειάζεσαι

Η μόνη συνταγή για smoothie που χρειάζεσαι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά λαμπερά ονόματα του Hollywood, όπως η Τζέσικα Άλμπα, εμπιστεύονται το καθημερινό τους διαιτολόγιο στη διατροφολόγο Κέλλυ ΛεΒέκε, η οποία με τη δίαιτά της Fab Four υπόσχεται να μειώσει το νούμερο στη ζυγαριά, αλλά και την όρεξή μας για φαγητό.

Πρόσφατα αποκάλυψε τον οδηγό της για τέλεια smoothies και πλέον είναι ξεκάθαρο γιατί ποτέ δεν μάς χόρταιναν. Τα φτιάχναμε τελείως λάθος!Σύμφωνα με την ΛεΒέκε, κάθε smoothie θα πρέπει να περιέχει μια μεγάλη ποικιλία μακροθρεπτικών συστατικών:

Βάση: Νερό ή φυτικό γάλα (χωρίς ζάχαρη)
Πρωτεΐνη: Σκόνη πρωτεΐνης, ελληνικό γιαούρτι, σπόροι κάνναβης, κάσιους
Λιπαρά: Αβοκάντο, αμυγδαλοβούτυρο, ελαιόλαδο, φυστικοβούτυρο
Φυτικές ίνες: Σπόροι κάνναβης ή τσία

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Σπανάκι, σκόνη πράσινων λαχανικών, αγγούρι, μυρωδικά (πχ βασιλικός)
Φρούτα: Μούρα

Για να γίνει το smoothie μας σούπερ χορταστικό και θρεπτικό θα πρέπει να περιέχει μία τουλάχιστον τροφή από κάθε κατηγορία.

Η ΛεΒέκε βάζει στο μπλέντερ της 1-2 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 1 δόση πρωτεΐνη αρακά με γεύση βανίλια, 1/4 αβοκάντο, 1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο, σπόρους κάνναβης και τσία, μία χούφτα σπανάκι και μία χούφτα μούρα.

«Το smoothie σας δεν θα πρέπει να είναι μόνο υδατάνθρακες ή μόνο σάκχαρα», λέει. «Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι ή μούρα, δεν χρειάζεται να βάλετε πάγο στο μπλέντερ σας», εξηγεί. Και κάπως έτσι το smoothie μας είναι έτοιμο!

Είναι τόσο χορταστικό, που μπορεί να σταθεί μόνο του και ως ένα ελαφρύ γεύμα (κυρίως πρωινό)!

Διαφήμιση
Διαφήμιση