HomeHL-WorldΗ ΕΕ συμφώνησε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η ΕΕ συμφώνησε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έγκριση των μέτρων, που θα κινηθούν κατά της Τουρκίας, εφόσον συνεχίσει τις προκλήσεις, τελεί υπό την έγκριση του συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων, που θα μετέχουν οι υπουργοί των Εξωτερικών, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και έντονες πιέσεις εκατέρωθεν, έληξε το απόγευμα της Παρασκευής η διορία που είχε θέσει η Φινλανδική προεδρία προς τα κράτη-μέλη για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, η Κύπρος ασκούσε πιέσεις για να εμπεριέχει σκληρή γλώσσα το τελικό κείμενο. Ωστόσο, κάποιες άλλες χώρες κρατούσαν επιφυλάξεις για να αποφευχθεί τυχόν κλιμάκωση της κατάστασης.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων, που καλούνται να επικυρώσουν οι υπουργοί, έχει ενσωματωθεί η θέση της Κύπρου, η οποία κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση