HomeCity GuideΠαράσταση από το φωνητικό σύνολο «Θύραθεν»

Παράσταση από το φωνητικό σύνολο «Θύραθεν»

«Ήρθεν η ώρα κι ο καιρός»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φωνητικό σύνολο «Θύραθεν» πραγματοποιεί την παράσταση «Ήρθεν η ώρα κι ο καιρός» το Σάββατο 13 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 9.30 το βράδυ.

Το φωνητικό σύνολο αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Παραδοσιακών Οργάνων Έρευνας και Τεκμηρίωσης Θύραθεν. Στόχος του είναι να αναδείξει τα παραδοσιακά τραγούδια μέσα από την πολυφωνική τους εξέλιξη.

Η παράσταση με τίτλο «Ήρθεν η ώρα κι ο καιρός» εντάσσεται στο έτος Ερωτόκριτου, περιλαμβάνει τραγούδια του κύκλου της ζωής από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, κατάλληλα προσαρμοσμένα για πολυφωνικό a capella σύνολο και είναι διανθισμένη με απαγγελία αποσπασμάτων από το εμβληματικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Το φωνητικό σύνολο Θύραθεν (Thirathen Vocal Group) αποτελείται από 11 γυναίκες που με δικές τους διασκευές ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Μεσόγειο.

Μέλη του φωνητικού συνόλου:

Βασιλάκη Μαριλένα, Δημάκη Εύα, Θανάση Εύα, Θεοφάνους Ειρήνη, Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη Εύα, Κουφού Ελισάβετ, Κουφού Θέτιδα, Λιάσκου Σοφία, Παπαδάκη Ζωή, Σκουρογιάννη Φιλία, Σταματάκη Μαρία

Χορωδιακή προσαρμογή τραγουδιών:

Εύα Θανάση, Ειρήνη Θεοφάνους, Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη

Φιλολογική επιμέλεια – απαγγελία: Ζωή Παπαδάκη

Είσοδος: ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου όποιος θέλει μπορεί να κρατά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν σε άπορους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση