HomeΕΛΛΑΔΑ«Μαφία των φυλακών»: Αποφυλακίσθηκε η γυναίκα που κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στον εκβιασμό ποινικολόγου

«Μαφία των φυλακών»: Αποφυλακίσθηκε η γυναίκα που κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στον εκβιασμό ποινικολόγου

Τι αναφέρει ο συνήγορός της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη βαριά πύλη των φυλακών Κορυδαλλού έκλεισε πίσω της η γυναίκα που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην υπόθεση εκβιασμού γνωστού ποινικολόγου της Αθήνας από τη λεγόμενη μαφία των φυλακών. Η γυναίκα που συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2019 μαζί με άλλα δύο άτομα, για την εκβίαση σε βάρος του δικηγόρου μετά από παραμονή πέντε μηνών στις φυλακές κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή και χθες αποφυλακίστηκε.

Στη συγκεκριμένη, αποδόθηκε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε συγκροτηθεί για να αποσπά χρηματικά ποσά με εκβιάσεις υποκινούμενη από κρατούμενους των φυλακών. Ειδικότερα και όπως είχε προκύψει ήταν το πρόσωπο που είχε μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου για να παραλάβει το συμφωνημένο χρηματικό ποσό, το οποίο και είχαν απαιτήσει οι δύο συνεργοί της την προηγούμενη μέρα από τον ίδιο με απειλές κατά της ζωής του. Αφού έλαβε το χρηματικό ποσό, εξήλθε του δικηγορικού γραφείου όπου την ανέμεναν οι δύο συγκατηγορούμενοι της και άπαντες συνελήφθησαν. Πάνω της βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία είχε μόλις λάβει.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και αξιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκόμενων, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε ότι αυτοί εκτελούσαν εντολές των δύο έγκλειστων στις φυλακές συγκατηγορούμενων τους και ότι είχαν ενταχθεί σε δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους έκαστος για την άσκηση της παράνομης δραστηριότητας τους.

Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες και οδηγήθηκαν στις φυλακές ενώ η συγκεκριμένη μετά από πέντε μήνες κράτησης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή και αποφυλακίστηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Παναγιώτης Μαριόλης μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε: “Πρόκειται για μια απολύτως δίκαιη απόφαση, καθώς ο κ. Ανακριτής εξέτασε με ιδιαίτερη επιμέλεια –εν μέσω του ορυμαγδού που έχει προκαλέσει η παρούσα υπόθεση- όλο το υλικό της δικογραφίας και διέλαβε ορθότατα την έλλειψη αποδεικτικής ισχύος αυτού σε βάρος της εντολέως μου, πέραν των προσωπικών της λόγων, που καθιστούσαν επιτακτική την αποφυλάκιση της. Από την αρχή αρνούταν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή της και η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας κατέτειναν σε αυτό. Όλα αυτά τα δεδομένα αναδείχθηκαν επαρκώς στην αίτηση της και αποκαταστάθηκε η σε βάρος της αδικία. Καμία συνομιλία, καμία ανάμειξη και κανένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν και τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, παρά μόνο η φυσική της παρουσία σε μία περίπτωση, η οποία όμως επ’ ουδενί δε δύναται να την καταστήσει υπαίτια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τέλεση κακουργημάτων. Είναι βέβαιο, ότι στο επιγενόμενο Δικαστήριο θα της αποδοθεί ο ορθός- πλημμεληματικός- νομικός χαρακτηρισμός της όποιας πράξης της, η οποία καθ’ ημάς δεν υφίσταται, και έχουμε ισχυρή πεποίθηση περί της απαλλαγής της. Σημαντικότερο δε όλων, ότι από την αρχή που συνελήφθη μέχρι και σήμερα, ισχυρίζεται εν συνόλω τα ίδια πράγματα και η υπερασπιστική της γραμμή δεν έχει μεταβληθεί κατ’ ελάχιστο ως ισχυρό δείγμα της αθωότητας της”.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση