HomeΚΡΗΤΗΣημαντικές επαφές του Κώστα Μαμουλάκη στα υπ. Πολιτισμού και Οικονομικών

Σημαντικές επαφές του Κώστα Μαμουλάκη στα υπ. Πολιτισμού και Οικονομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη είχε σήμερα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, με την οποία και συζήτησε όλα τα θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον δήμο Μαλεβιζίου.

Ειδικότερα, συζήτησαν για το μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλο στο Φόδελε, όπου και παρουσιάστηκε η πρόοδος της μελέτης ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου (μια μελέτη που έχει ανατεθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου), ο τρόπος επιτάχυνσης της έγκρισης από το Κ.Α.Σ. της μελέτης ανάδειξης του φρουρίου στο Παλαιόκαστρο η οποία έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και ο τρόπος επίσπευσης της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης του δήμου με το υπουργείο, σχετικά με την ανασκαφή και ανάδειξη των ευρημάτων της αρχαίας Απολλωνίας στην Αγία Πελαγία (ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά της εργασίες της Α’ φάσης ανέγερσης του βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας).

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης επισκέφτηκε το Υπ. Οικονομικών, όπου συζήτησε με στελέχη του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. το σημαντικό θέμα παραχώρησης προς το δήμο του οικοπέδου ΒΚ197, μια λωρίδας γης στην Αμμουδάρα, η οποία εκτείνεται από τον Ξηροπόταμο μέχρι τα Λινοπεράματα και αποτελεί τμήμα της μελέτης συνολικής ανάπλασης της Αμμουδάρας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη δημοτική αρχή.

Όλες οι επαφές έγιναν σε άριστο κλίμα, υπήρξε θετική ανταπόκριση και δόθηκαν στον Κώστα Μαμουλάκη δεσμεύσεις για γρήγορη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν τη  δημοτική αρχή.

Στις συναντήσεις, μαζί με το δήμαρχο Μαλεβιζίου, ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αεράκης και ο ειδ. Σύμβουλος και αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση