HomeCity GuideΜαχαιρίτσας και Πορτοκάλογλου μαζί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Μαχαιρίτσας και Πορτοκάλογλου μαζί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

«Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ενώνουν τις… φωνές τους και παρουσιάζουν τη συναυλία «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται επί σκηνής. Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους «Φατμέ» και τους «Τερμίτες». Δύο συγκροτήματα που οι ιδέες, οι πειραματισμοί και τα ηλεκτρικά τραγούδια τους είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από την δεκαετία του ’90 (που συνεχίζουν πια μόνοι τους) μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρέτησαν τον μαγικό αυτό χειμώνα σε ένα κλίμα νοσταλγίας, συγκίνησης και ψυχαγωγίας, και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους σταθμούς της μεγάλης καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Συντελεστές

Βύρων Τσουράπης: Μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Ηλίας Λαμπρόπουλος: Βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι

Άκης Αμπράζης: Μπάσο, κρουστά

Δημήτρης Καλονάρος: Τύμπανα, κρουστά

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Κρουστά, τύμπανα

Διοργάνωση

Η συναυλία διοργανώνεται από τον ΟΕΒΕΝΗ με την υποστήριξη του δήμου Ηρακλείου ενώ γενική είσοδος είναι 16 ευρώ (προπώληση 14 ευρώ).

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση