HomeΕΛΛΑΔΑΠαναγιωτόπουλος: Ο στρατός θα συνδράμει στη Χαλκιδική

Παναγιωτόπουλος: Ο στρατός θα συνδράμει στη Χαλκιδική

Μετά τη φονική θεομηνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δυνάμεις του θα προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός στην βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι τεράστιες υλικές ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πως αποφασίστηκε αρχικά η μεταφορά γεννητριών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. «Η μεγαλύτερη ανάγκη προς το παρόν είναι η μεταφορά γεννητρίων προκειμένου να αποκαταστήσουμε έστω και προσωρινά την παροχή ενέργειας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ο Ελληνικός Στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ταχύτητα εκτέλεσης, θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Εχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ» σημείωσε επιπλέον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σοβαρό το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

«Ενα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει, με εξαίρεση ένα τμήμα του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής που έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ και δημιούργησε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι, μέρος δεύτερου ποδιού και στο δήμο Προποντίδας. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ αλλά έρχεται και με δεκάδες υπαλλήλους για να ολοκληρώσει την αποκατάσταση μέχρι το βράδυ» σημείωσε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης της περιοχής, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και εστίασης και είναι ζήτημα επιβίωσης της περιοχής». «Η περιφέρεια καταγράφει τις ζημίες και αργότερα θα γίνουν οι καταγραφές σε σπίτια και επιχειρήσεις» είπε κλείνοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση