HomeΚΡΗΤΗΟύτε ευρώ δεν θα πληρώσει στην τράπεζα μέχρι το 2018

Ούτε ευρώ δεν θα πληρώσει στην τράπεζα μέχρι το 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαίωση χάρισε , η με ημερ.11-03 -2014, απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, σε πρώην επαγγελματία δανειολήπτρια , σήμερα άνεργη, (χωρίς εισόδημα ),με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (Αναψυκτήριο) στην Ιεράπετρα , με χρέος 22.554,96 Ευρώ, (επαγγελματικό δάνειο) σε μία Τράπεζα με ορισμό από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας «Μηδενικών καταβολών»

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Αισιοδοξία έφερε , η με ημερ.11-03 -2014, απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, σε σήμερα άνεργη δανειολήπτρια, χθες επαγγελματία, από την Ιεράπετρα ,η οποία ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα το έτος 2006 ,αλλά λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, του αυξανόμενου ανταγωνισμού «δεν άντεξε» και έβαλε λουκέτο στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Ειδικότερα , πρόκειται για δανειολήπτρια 44 ετών , διαζευγμένη, μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων, η επιμέλεια των οποίων δικαστικά έχει ανατεθεί στην ίδια, πλην όμως λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει από το κλείσιμο της επιχείρησης της, τα παιδιά πλέον διαμένουν με τον πατέρα τους ,ο οποίος έχει αναλάβει και τα έξοδα διαβίωσής τους.

Η ίδια φιλοξενείται από φιλικό πρόσωπο το οποίο έχει αναλάβει και τα έξοδα διαβίωσης της,, που το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 460 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι:

Μεζονέττα στην πόλη των Χανίων, συνολικού εμβαδού 91,48 τ.μ , κατά ψιλή κυριότητα της ίδιας, με παρακράτηση επικαρπίας , εφόρου ζωής από την μητέρα της.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της , της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει για πέντε έτη, δηλ. μέχρι το έτος 2018

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , αποφάσισε (με την με ημερ. 11-03 -2014 απόφασή του) να προστατεύσει την κύρια κατοικία της δανειολήπτριας , ορίζοντας νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών το έτος 2016.παρά τις αντιρρήσεις της Τράπεζας.

Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή ,την εξωδικαστική προσπάθεια για το μέλος της, η απόφαση αυτή θεωρείται σταθμός ,μιας και το Δικαστήριο της Ιεράπετρας αποφάσισε την πλήρη προστασία της κατοικίας της αιτούσας και παράλληλα όρισε » μηδενικές δόσεις «αφού η δανειολήπτρια δεν εργάζεται και δεν έχει εισόδημα από πουθενά, βρίσκεται ουσίας στην φτώχεια αλλά και την ενέταξε ως φυσικό πρόσωπο στους μικροεμπόρους διότι η εν λόγω δανειοδότηση έγινε για τις ανάγκες της επιχείρησης της (αναψυκτήριο) .

Για ενημέρωση , ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Διαφήμιση
Διαφήμιση