Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton που βρέθηκε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας σε μία δύσβατη σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά, 10 περίπου χιλιόμετρα πιο μακριά από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ κάνουν αναφορά στον θάνατο της γνωστής βιολόγου ενώ παράλληλα περιγράφουν την τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός της αλλά και τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της.

Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ: «Βαθύτατα συγκλονισμένοι κι ενοχλημένοι»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο «Μαξ Πλανκ» Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής (MPI-CBG) στο οποίο εργαζόταν η Suzanne Eaton αναφέρεται πως όλοι είναι συγκλονισμένοι αλλά και βαθύτατα ενοχλημένοι από τον θάνατο της 60χρονης.

«It is with enormous sadness and regret that we announce the tragic demise of our dearest friend and colleague, Suzanne Eaton. The police recovered her body during the evening of 8th July. The authorities have not yet completed their investigation regarding the events that may have transpired on Tuesday afternoon, 2nd July, and we will provide further updates as we receive information. We are deeply shocked and disturbed by this tragic event. Suzanne was an outstanding and inspiring scientist, a loving spouse and mother, an athlete as well as a truly wonderful person beloved to us all. Her loss is unbearable. Our thoughts and prayers are with her husband Tony, her sons Max and Luke, and with all her family»

Μτφ: Με ανείπωτη λύπη και θλίψη ανακοινώνουμε τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης μας φίλης και συναδέλφου Σουζάν Ήτον. Η αστυνομία ανέκτησε το σώμα της κατά η διάρκεια του απογεύματος της 8ης Ιουλίου. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά τους σχετικά με τα γεγονότα που μπορεί να έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου, και θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις καθώς λαμβάνουμε πληροφορίες. Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι και ενοχλημένοι από το τραγικό αυτό γεγονός. Η Σουζάν ήταν μία εξαιρετική και εμπνευσμένη επιστήμονας, αγαπημένη σύζυγος και μητέρα, μια αθλήτρια και ταυτόχρονα ένα πραγματικά υπέροχο άτομο, αγαπητό σε όλους μας. Η απώλειά της είναι αβάσταχτη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με το σύζυγο της Τόνι, τους γιούς της Μαξ και Λουκ, και με όλη την οικογένειά της.

Στα σημαντικότερα διεθνή ΜΜΕ η είδηση του θανάτου της Suzanne Eaton

Όλα τα σημαντικά διεθνή ΜΜΕ κυκλοφορούν από χθες με την είδηση του θανάτου της Suzanne Eaton.

Το cretapost συγκέντρωσε κάποιες από τις αναρτήσεις και σας τις παρουσιάζει:

nbc

NBC news: Αμερικανίδα επιστήμονας που εξαφανίστηκε στην Ελλάδα βρέθηκε νεκρή

 cnn

CNN: Αμερικανίδα επιστήμονας που εξαφανίστηκε σε νησί της Ελλάδος βρέθηκε νεκρή

abc-news

ABC news: Η αγνοούμενη Αμερικανίδα επιστήμονας Suzanne Eaton βρέθηκε νεκρή και εγκαταλελειμμένη σε σπηλιά από την γερμανική κατοχή

 cbs-news

CBS news: Η σορός της Αμερικανίδας επιστήμονα, Suzanne Eaton, βρέθηκε στην Ελλάδα

 people

People: H αγνοούμενη Αμερικανίδα επιστήμονα βρέθηκε νεκρή έπειτα από μία βδομάδα: «Αβάσταχτη η απώλεια»

Αρκετά όμως είναι και τα επιστημονικά διεθνή περιοδικά που κάνουν λόγο για τον θάνατο της γνωστής βιολόγου.

scientist

Τhe scientist: Η βιολόγος Suzanne Eaton βρέθηκε νεκρή στην Ελλάδα

 nature

Nature: Βιολόγος βρέθηκε νεκρή κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Κρήτη – Η επιστήμονας του Max Planck Suzanne Eaton εντοπίστηκε σε σπηλιά από την αστυνομία, έπειτα από πέντε μέρες ερευνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση