HomeΕΛΛΑΔΑLive: Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Live: Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

«Αλλάζουμε το μοντέλο διακυβέρνησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θέλει να εφαρμόσει λέγοντας πως «αλλάζουμε το μοντέλο διακυβέρνησης».

«Στις 7 Ιουλίου κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών. Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μας την έδωσαν απλόχερα. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες κάτω από ένα κοινό όραμα. Από σήμερα αποδεικνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι, η δουλειά έχει ξεκινήσει όπως έχετε διαπιστώσεις. Τα επόμενα υπουργικά θα γίνονται στο Μαξίμου. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται μόνο σε επίπεδα υπουργών καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι πλέον καθορισμένες. Καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο: αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης με στόχο την παραγωγή ορατού αποτελέσματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» λέει στην εισήγησή του ο Κ. Μητσοτάκης.

Μετά την αρχική εισήγηση του κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα κάνει αντίστοιχη παρουσίαση με power point. Με το τέλος της συνεδρίασης κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Εκεί θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

https://www.youtube.com/watch?v=8fiURTAt-XY

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση