HomeHL-GreeceΜετονομάζεται το υπουργείο Παιδείας – Η Έρευνα από το Παιδείας πάει στο Ανάπτυξης

Μετονομάζεται το υπουργείο Παιδείας – Η Έρευνα από το Παιδείας πάει στο Ανάπτυξης

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα η Ερευνα και Τεχνολογία μεταφέρεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με υφυπουργό τον Χρίστο Δήμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετονομάζεται το υπουργείο Παιδείας, καθώς εκτός υπουργείου Παιδείας είναι από σήμερα η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα η Ερευνα και Τεχνολογία μεταφέρεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με υφυπουργό τον Χρίστο Δήμα.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και οι φορείς που υπάγονται σε αυτήν, μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μεταφέρεται επίσης στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: (α) η εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας – ΕΔΕΤ Α.Ε.», (β) το «Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης».

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αλλάζει ονομασία αρκετές φορές, καθώς έχει ονομαστεί υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση