HomeCity GuideΣυναυλίες του Thirathen Vocal Group

Συναυλίες του Thirathen Vocal Group

Την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το THIRATHEN VOCAL GROUP ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου Θύραθεν που βρίσκεται στον Κρουσώνα.

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνόλου έχουν οι μαέστροι Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη και Εύα Θανάση. Το ρεπερτόριο που καλύπτει περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, εναρμονισμένα για τετράφωνη χορωδία, καθώς και πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από τη μουσική βαλκανική παράδοση. Το THIRATHEN VOCAL GROUP παρουσιάζει το ρεπερτόριό του χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella), αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και ευρύτητα τόσο της ανθρώπινης φωνής όσο και της μουσικής μας πολυφωνικής παράδοσης.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων με διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, όπως τα Υακίνθεια και το φεστιβάλ χορωδιών της Περιφέρειας Κρήτης. Τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία μέρος της παράστασης για τον Ερωτόκριτο.

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, στην Βιάννο και στο Ηράκλειο την Παρασκευή 12/7 στο πολιτιστικό κέντρο δήμου Βιάνου και το Σάββατο 13/07 στο μικρό κηποθέατρο, και στις δύο παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η παράσταση με τίτλο «Ήρθεν η ώρα κι ο καιρός» εντάσσεται στο έτος Ερωτόκριτου, περιλαμβάνει τραγούδια του κύκλου της ζωής από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και είναι διανθισμένη με απαγγελία αποσπασμάτων από το εμβληματικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Επίσης η παράσταση περιλαμβάνει δραματοποιημένα μέρη από έθιμα και συμβολισμούς της ελληνικής λαογραφικής παράδοσης.

Επιμέλεια κειμένων – αφήγηση: Ζωή Παπαδάκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη – Εύα Θανάση

Χορωδιακή προσαρμογή: Ειρήνη Θεοφάνους

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρίνα Σπανάκη – Παναγιώτα Φωτοπούλου

Μέλη φωνητικού συνόλου:

Βασιλάκη Μαριλένα, Δημάκη Εύα, Θανάση Εύα, Θεοφάνους Ειρήνη, Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη Εύα, Κουφού Ελισάβετ, Κουφού Θέτιδα, Λιάσκου Σοφία, Παπαδάκη Ζωή, Σκουρογιάννη Φιλία, Σταματάκη Μαρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση