HomeCity GuideΣυναυλία με τους Λ. Μαχαιρίτσα και Ν. Πορτοκάλογλου

Συναυλία με τους Λ. Μαχαιρίτσα και Ν. Πορτοκάλογλου

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της ΓΣΕΒΕΕ, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που οργανώνει η ΟΕΒΕΝΗ με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:30 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται επί σκηνής. Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους «Φατμέ» και τους «Τερμίτες». Δύο συγκροτήματα που οι ιδέες, οι πειραματισμοί και τα ηλεκτρικά τραγούδια τους είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.
Από την δεκαετία του ’90 (που συνεχίζουν πια μόνοι τους) μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρέτησαν τον μαγικό αυτό χειμώνα σε ένα κλίμα νοσταλγίας, συγκίνησης και ψυχαγωγίας, και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους σταθμούς της μεγάλης καλοκαιρινής τους περιοδείας.

«Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά» λοιπόν;

Μαζί τους οι: Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι, Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά
Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα
Τιμή εισιτηρίου 14€ (Προπώληση), 16€ (ταμείο)
*Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς
portokalogloy_maxairitsas_-oebenh

Διαφήμιση
Διαφήμιση