HomeΚΡΗΤΗΤους έταζε δουλειά και τους… ξάφριζε

Τους έταζε δουλειά και τους… ξάφριζε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράνομο «γραφείο εύρεσης εργασίας»  που υποτίθεται έβρισκε δουλεία σε άνεργους Χανιώτες ανακάλυψαν χθες- όπως γράψαμε (δείτε εδώ)– οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, προχθές (10.06.2014) το βράδυ, με την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο ημεδαποί (64χρονος και 27χρονη) για απάτη, η οποία διαπράττονταν, μέσω παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, είχαν ιδρύσει και θέσει σε λειτουργία παράνομο γραφείο ευρέσεως εργασίας, για το οποίο αναρτούσαν αγγελίες στον ημερήσιο τύπο, εξέδιδαν διαφημιστικές κάρτες προσφοράς υπηρεσιών, ενώ εισέπρατταν χρηματικές συνδρομές και προμήθειες, από τα άτομα ανεξαρτήτου φίλου που προσέρχονταν στο γραφείο αναζητώντας εργασία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το συγκεκριμένο γραφείο του οποίου τη διαχείριση είχαν αναλάβει οι προαναφερόμενοι, δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας από την Διεύθυνση Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, αστυνομικός προσποιούμενος ότι ενδιαφέρεται για εργασία, συμπλήρωσε αίτηση εγγραφής, κατόπιν υποδείξεως του 64χρονου, καταβάλλοντας μικρό χρηματικό ποσό, για να επιτευχθεί ο σκοπός της ευρέσεως εργασίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

• φωτοτυπικό μηχάνημα – εκτυπωτής,

• έξι (6) κινητά τηλέφωνα,

• σφραγίδα του γραφείου,

• μπλοκ αποδείξεων,

• είκοσι έξι (26) τετράδια τύπου «μπλοκ», στα οποία αναγράφονταν στοιχεία και τηλέφωνα εργοδοτών – πελατών, χρηματικές οφειλές ή καταβολές από εργοδότες ή πελάτες, διακινούμενα χρηματικά ποσά

• χίλιες επτακόσιες είκοσι (1.720) αιτήσεις ενδιαφερομένων ανδρών –γυναικών προς εύρεση εργασίας σε κλάδους διαφόρων ειδικοτήτων,

• έξι διαβατήρια (Γεωργίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας)

• τέσσερις (4) καρτέλες, στις οποίες ήταν επικολλημένες διάφορες αγγελίες του γραφείου

• πενήντα (50) διαφημιστικές κάρτες του γραφείου και

• χρηματικό ποσό (προσημειωμένο).

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι, ο ενδιαφερόμενος – πελάτης, που αναζητούσε εργασία, ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει στον 64χρονο και στην 27χρονη το 50% του μισθού που θα λάμβανε κατά το πρώτο δίμηνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια που απαιτούσε το γραφείο από τους εργοδότες. Για το λόγο αυτό ο 64χρονος κρατούσε από τους ενδιαφερομένους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας τους, μέχρι να εξοφληθεί πλήρως από τον ενδιαφερόμενο – πελάτη.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση