HomeHL-GreeceΑποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στο Βόρειο Τομέα Αθηνών

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στο Βόρειο Τομέα Αθηνών

Μετά την ευρεία επικράτηση της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαρωτικές αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη φέρνει η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές 2019.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερδιπλασιάζει τις βουλευτικές του έδρες εκλέγοντας 158 βουλευτές από 75 που είχε εκλέξει το 2015, ενώ η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πολλά προβεβλημένα στελέχη εκτός κοινοβουλίου, αφού χάνει 59 έδρες και πέφτει στις 86 από 145 που είχε καταλάβει πριν από 4 χρόνια.

Συνολικά 15 βουλευτές εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, με την ενσωμάτωση των ψηφοδελτίων αλλά και των σταυρών να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκονται σε ποσοστό πάνω από 99%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και η κατάταξη έχει ως εξής: Κώστας Χατζηδάκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη.

Στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται προς ώρας με 4 έδρες: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στον Βόρειο Τομέα εκλέγεται και ο Θανάσης Παφίλης με το ΚΚΕ, ο Ανδρέας Λοβέρδος με το ΚΙΝΑΛ, ο Κλέωνας Γρηγοριάδης με το ΜΕΡΑ 25 και η Αναστασία Αλεξοπούλου με την Ελληνική Λύση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση