HomeHL-TOPΣυνεχίζεται το θρίλερ με τους σταυρούς προτίμησης στην Κρήτη

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους σταυρούς προτίμησης στην Κρήτη

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό ως προς την εκπροσώπηση των Κρητικών στη νέα βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σε όλη την Κρήτη η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως σε κανέναν από τους τέσσερις νομούς.

Έτσι, η κατάσταση ως προς τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τους πολίτες της Κρήτης στο νέο κοινοβούλιο, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα διαμορφώνεται ως εξής:

Για τον νομό Ηρακλείου η ενσωμάτωση της σταυροδοσίας βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών στο 71%. Μα βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Χάρης Μαμουλάκης με 16.523 ψήφους, ο Σωκράτης Βαρδάκης με 14.246 ψήφους, και ο Νίκος Ηγουμενίδης με 11.059 ψήφους. Από τη ΝΔ εκλέγονται ο Λευτέρης Αυγενάκης με 16.534 ψήφους και ο Μάξιμος Σενετάκης με 12.648 ψήφους. Στο Κίνημα Αλλαγής εκλέγεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου που συγκεντρώνει 7.125 ψήφους, στον οποίο η Φώφη Γεννηματά παραχωρεί την έδρα. Αντίστοιχα από το ΜέΡΑ 25 εκλέγεται ο Γιώργος Λογιάδης που μέχρι στιγμής συγκεντρώνει 894 ψήφους, καθώς του παραχωρείται η έδρα από τον επικεφαλής της κίνησης Γιάννη Βαρουφάκη. Από το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Μανώλης Συντυχάκης που συγκεντρώνει 2.457 ψήφους.

edres-hrakleiou

Στον νομό Χανίων σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών η ενσωμάτωση όσον αφορά τη σταυροδοσία βρίσκεται στο 82,27%. Από τον νομό εκλέγονται συνολικά 4 βουλευτές, τρεις από τη ΝΔ και ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης έρχεται πρώτος μεταξύ των συνυποψηφίων του με 12.570 ψήφους αφήνοντας εκτός κοινοβουλίου τον Γιώργο Σταθάκη. Από τη ΝΔ εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήρθε πρώτη σε ψήφους σε ολόκληρο τον νομό με 13.084 σταυρούς, όπως επίσης ο Μανούσος Βολουδάκης με 10.502 ψήφους και ο Βασίλης Διγαλάκης με 5.776 ψήφους.

edres-xanion

Στο Ρέθυμνο με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης να βρίσκεται στο 99,07% επανεκλέγονται ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ με 9.869 ψήφους και από τη ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 9.552 ψήφους.

edres-rethymnou

Στον νομό Λασιθίου με την ενσωμάτωση της σταυροδοσίας να βρίσκεται στο 95,53% επανεκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Θραψανιώτης με 5.002 ψήφους μέχρι στιγμής και από τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 7.576 ψήφους.

edres-lasithiou

Διαφήμιση
Διαφήμιση