HomeHL-GreeceΣυγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε την ήττα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ήττα του στις εκλογές της Κυριακής παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λίγο τις 9 το βράδυ τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:00.

Κατά πληροφορίες το βράδυ της Δευτέρας θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η οποία, κατά το ίδιο χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ορκιστεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Ισχυρή εντολή στον Μητσοτάκη

Οι κάλπες της Κυριακής έβγαλαν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης.

Οι πολίτες έδωσαν στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα του νέα μεγάλη νίκη η οποία αποκτά ιστορικές διαστάσεις, κυρίως για δύο λόγους:

– Πρώτον, διότι είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης του 2009 που το πρώτο κόμμα κατακτά αυτοδυναμία, και

– Δεύτερον, διότι με την επίδοση που έχει η μέχρι τώρα αξιωματική αντιπολίτευση επιτυγχάνει το μεγαλύτερο προβάδισμα που αποσπά εδώ και πάρα πολλά χρόνια το κόμμα που κόβει πρώτο το νήμα της κάλπης.

Με βάση την εκτίμηση της Singular Logic που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ η ΝΔ συγκεντρώνει 39,8% και 158 έδρες σε περίπτωση που μείνει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή (οι έδρες θα γίνουν 154-155 εάν στη Βουλή μπει η ΧΑ).

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν απειλείται ακόμη και στην περίπτωση που η σύνθεση της επόμενης Βουλής είναι επτακομματική.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση