HomeΕΚΛΟΓΕΣΘ. Βρέντζου: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης της κοινής λογικής

Θ. Βρέντζου: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης της κοινής λογικής

Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» παραχώρησε η Υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη . Η κα. Βρέντζου αναφέρεται  στην απόφαση της να  μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και για το όραμά της για τον τόπο της και τους ανθρώπους του.

«Μέσα από την πολυετή απασχόληση μου στον ιδιωτικό τομέα όσο και μέσα από την 9χρονη θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να δώσω νέες μάχες και να μπω ξανά μπροστά για τον τόπο μου, μέσα από μια νέα θέση ευθύνης στην ελληνική Βουλή», αναφέρει μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία, Θεανώ Βρέντζου.

Ακολουθεί η Συνέντευξη της κας. Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη

Μετά από μια ομολογουμένως επιτυχημένη θητεία στην Αυτοδιοίκηση, πως πήρατε την απόφαση να μπείτε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Μετά από αρκετά χρόνια δίπλα στους πολίτες, τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες του Νομού Ηρακλείου, τόσο μέσα από την πολυετή απασχόληση μου στον ιδιωτικό τομέα όσο και μέσα από την 9χρονη θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να δώσω νέες μάχες και να μπω ξανά μπροστά για τον τόπο μου, μέσα από μια νέα θέση ευθύνης στην ελληνική Βουλή.

Και γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;

Κι αυτή τη στιγμή, είμαστε τυχεροί γιατί απέναντι στον παραλογισμό της τελευταίας 4ετίας, υπάρχει ένας ηγέτης του οποίου οι αξίες, οι πολιτικές θέσεις και η στάση ζωής, ταυτίζονται με αυτά που τόσο ανάγκη ο τόπος μας. Και δεν το κρύβω ότι ο βασικός λόγος που μπαίνω μπροστά και συστρατεύομαι σε αυτή την προσπάθεια για την αναγέννηση της πατρίδας μας είναι ένας και έχει ονοματεπώνυμο: Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ηγέτης της κοινής λογικής, ο ηγέτης που μπορεί να βάλει ξανά τη χώρα μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Θεωρείστε ειδική για την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, βάσει του έργου σας στην Περιφέρεια Κρήτης. Εκτιμάτε ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει και στην υπόλοιπη χώρα;

Φυσικός πλούτος, ποιοτικά προϊόντα, κλιματολογικές συνθήκες, πολιτισμός. Δεν υπάρχει σπιθαμή ελληνικής γης, που να μην συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ε, δουλειά μας θα είναι να τα παντρέψουμε. Να δημιουργήσουμε ένα αξεπέραστο τουριστικό προϊόν για κάθε περιοχή, που σε συνδυασμό με την εκπαίδευση των ανθρώπων μας και την αναβάθμιση των υποδομών – όπως στην Κρήτη με τον ΒΟΑΚ και το Καστέλλι, θα μπορεί να προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο. Και έχουμε έναν καλό οδικό χάρτη, μια προσπάθεια η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, που τρέξαμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια πρωτοβουλία που όντως ως μοντέλο μπορεί να επεκταθεί και σε εθνικό επίπεδο. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική με την οποία θα χτίσουμε το εθνικό brand και το οποίο θα λειτουργεί ως ομπρέλα για τα περιφερειακά brand names, όπως ήδη έχουμε κάνει εμείς εδώ με το brand name Κρήτη, που συνοδεύει πλέον τα προϊόντα μας. Στη συνέχεια να πάμε στη δημιουργία αγορών μικρών παραγωγών και στη θεσμοθέτηση του ελληνικού μπακάλικου, του κρητικού μπακάλικου και ούτω καθεξής. Και δεδομένης της τεχνογνωσίας που έχουμε λόγω της Αγροδιατροφικής, είναι μια χρυσή ευκαιρία για το Ηράκλειο και τους παραγωγούς και τους εμπόρους της περιοχής μας να μπουν στην πρωτοπορία αυτής της προσπάθειας, που θα έχει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την οικονομία και τον τόπο μας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που αυτή η στρατηγική στόχευση, αποτελεί και μία από τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλήσατε πρόσφατα ότι η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση της κοινής λογικής. Τι εννοείτε;

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν πειστικές λύσεις. Για παράδειγμα, πως θα αντιμετωπίσουμε δραστικά τη βόμβα του δημογραφικού που απειλεί το μέλλον της πατρίδας μας. Ή πως θα αλλάξουμε επιτέλους το μοντέλο ανάπτυξης και θα αξιοποιήσουμε αυτά που μας ξεχωρίζουν ως χώρα. Πώς ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας θα μπορεί να προγραμματίζει τη δουλειές του, χωρίς να νιώθει τη βαριά σκιά του κράτους σε κάθε του βήμα. Πως θα μετατρέψουμε την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα στο απαραίτητο «διαβατήριο» που χρειάζεται ο έφηβος για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να γίνει παράλληλα ένας σωστός πολίτης. Με ποιο τρόπο θα ελαφρύνουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον βραχνά της φορολογίας ή πως θα διαμορφώσουμε ως χώρα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που ήδη βιώνουμε στην Κρήτη. Πως οι αγρότες μας θα μπορούν να πιστοποιούν τα προϊόντα και να τα προωθούν με επιτυχία στις αγορές του κόσμου και πως θα εμπεδώσουμε ξανά το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Και πως θα δημιουργήσουμε επιτέλους ένα κράτος που δεν διασφαλίζει προνόμια για λίγους και για τα δικά μας παιδιά που βρίσκονται στις κομματικές επετηρίδες, αλλά θα εγγυάται δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως. Για όλα αυτά, θα πρέπει να δώσουμε άμεσα απαντήσεις, υλοποιώντας εφαρμόσιμες πολιτικές. Χωρίς πειράματα και χωρίς ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών που πηγαίνουν τη χώρα πίσω. Μια επανάσταση για να συμφωνήσουμε και να κάνουμε επιτέλους όλα τα αυτονόητα που έχει ανάγκη η πατρίδας, μια επανάσταση, δηλαδή, της κοινής λογικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση