HomeHL-LifestyleΗ γκαλερί του παλατιού στο Μπάκιγχαμ μετατράπηκε σε… escape room

Η γκαλερί του παλατιού στο Μπάκιγχαμ μετατράπηκε σε… escape room

Μέσα στην πρωτοτυπία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας έχουν έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθούν το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ έχει μετατρέψει την αίθουσα Queen’s Gallery σε escape room για το καλοκαίρι, και σίγουρα δεν θα θέλατε να το χάσετε.

Το θέμα του escape room είναι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και διεξάγεται σε 4 αίθουσες παράλληλα με την έκθεση για τον εορτασμό των 500 χρόνων από τον θάνατο του διάσημου καλλιτέχνη. Το περιβόητο αυτό παιχνίδι, που έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο, όπως και των Αθηναίων, έχει τίτλο «Escape Room: Leonardo Artmergency» και επιτρέπει στις ομάδες που απαρτίζονται από 4 έως 8 παίκτες να εισέλθουν στις αίθουσες και να βρουν στοιχεία μέσα στα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Πώς παίζετε το παιχνίδι

Σύμφωνα με τους όρους του παιχνιδιού, ελάχιστο όριο ηλικίας είναι τα 14 έτη για να μπορέσει να μπει κάποιος στο δωμάτιο διαφυγής. Ένας ενήλικας πρέπει να είναι παρών για ομάδες που αποτελούνται από παίκτες ηλικίας κάτω των 16 ετών «λόγω της πολυπλοκότητας των παζλ και του περιβάλλοντος» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Royal Collection Trust.

Κάθε ομάδα έχει μόνο μία ώρα για να λύσει το μυστήριο αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν δεν έχετε πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης ή δεν γνωρίζετε όλους τους πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να κερδίσετε το παιχνίδι. Όλα όσα θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε την περιπέτεια, θα είναι διαθέσιμα στα δωμάτια. Κι αν πραγματικά κολλήσετε, το προσωπικό του παλατιού, θα είναι παρόν για να σας δώσει κάθε χρήσιμη συμβουλή που μπορεί.

Το escape room στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου αλλά αν θέλετε όντως να πάτε, πρέπει να κλείσετε σύντομα, επειδή η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Τα εισιτήρια για το δωμάτιο διαφυγής κοστίζουν 190 δολάρια για κάθε ομάδα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση