HomeΕΚΛΟΓΕΣΝίκος Ηγουμενίδης: Αυτές οι εκλογές αφορούν το μέλλον της χώρας

Νίκος Ηγουμενίδης: Αυτές οι εκλογές αφορούν το μέλλον της χώρας

«Η Ν.Δ. ήδη βιάζεται να βάλει χέρι στο μαξιλάρι των 37 δις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Όσο και να το διαψεύδει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ήδη βιάζεται να βάλει χέρι στο μαξιλάρι των 37 δις με στόχο τον διακαή της πόθο για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή ένα νέο μνημονιακό μοντέλο», τονίζει σε σημερινή του συνέντευξη στον τοπικό τύπο της Κρήτης ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι για την πολιτική ατζέντα της ΝΔ έχει ήδη προϊδεάσει μέσα από τις Εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος «ο άνθρωπος των δανειστών στην Ελλάδα και εκφραστής της πιο άτεγκτης οικονομικής πολιτικής, ο πρώην ΥΠΟΙΚ κ. Στουρνάρας».

Για τις εκλογές της Κυριακής ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι «όσο πλησιάζουμε στην κάλπη γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι άλλη η μάχη των ευρωεκλογών και άλλη των εθνικών εκλογών. Η ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών είναι ρεαλιστικός στόχος και γι’ αυτό κινητοποιείται ολοένα και περισσότερος κόσμος ώστε κανείς να μην μείνει απαθής ή αμέτοχος θεατής των κρίσιμων εξελίξεων».

Σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει ότι σε πυκνό πολιτικό χρόνο και σε συνθήκες κρίσης η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε το μέγιστο, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις μελέτες για τα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Ηρακλείου που το καλοκαίρι του 2015 «τις βρήκαμε θαμμένες στα συρτάρια των αρμοδίων».

Αναφορικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει ότι «κόντρα στην ατζέντα της ΝΔ για επαγγελματικό μάνατζμεντ στην υγεία που αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της, σήμερα μπαίνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ 4 βασικοί στόχοι: 1. Η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 2. Ο ρεαλιστικός προγραμματισμός προσλήψεων για το τρέχον και για τα επόμενα έτη (10.000 γιατροί-νοσηλευτές-λοιπό προσωπικό για το 2019-2022) 3. Η συνέχιση ανανέωσης υποδομών και εξοπλισμού του ΕΣΥ και τέλος 4. Οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ, δηλ. στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όσον αφορά με την ατζέντα της βουλευτικής περιόδου ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει για το επόμενο διάστημα ότι δεν αρκεί απλώς η νομοθέτηση ή το «ξεκλείδωμα» ενός έργου και ότι στο τραπέζι βρίσκεται η ορθή υλοποίηση του νέου νόμου για το δομημένο περιβάλλον, το ζήτημα των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών, η επιτακτική προστασία και ανάδειξη των ιστορικών δημόσιων κτιρίων της πόλης, το κύριο θέμα της έκτασης του νυν Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ «ήρθε η ώρα μετά την ψήφιση του νέου νόμου για το θεματικό τουρισμό να αναδειχθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τουρισμό στην Κρήτη. Σε κάθε περίπτωση, μάς περιμένει μπόλικη δουλειά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση