HomeHL-HealthΑντικαταθλιπτικά: Για ποια κατηγορία ασθενών αποδεικνύονται πολύτιμα

Αντικαταθλιπτικά: Για ποια κατηγορία ασθενών αποδεικνύονται πολύτιμα

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μειώνουν το ποσοστό θνησιμότητας των διαβητικών ασθενών σύμφωνα με νέα έρευνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μειώνουν τους θανάτους σε περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και κατάθλιψη σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη είναι δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό πάσχουν από κατάθλιψη συγκριτικά με τους ανθρώπους χωρίς σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το 50-75% των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη και κατάθλιψη είναι αδιάγνωστοι παρότι η θεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή είναι άκρως αποτελεσματική.

«Τα περιστατικά καταθλιπτικής διαταραχής ανάμεσα στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ήταν σημαντικά περισσότερα συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό», δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Vincent Chin-Hung Chen. «Ο σακχαρώδης διαβήτης και η κατάθλιψη, το καθένα ξεχωριστά συμβάλλει σε αύξηση της θνησιμότητας».

Σε αυτή τη μεγάλη, πληθυσμιακά, μελέτη, οι ερευνητές εντόπισαν 53.412 ασθενείς με διάγνωση σακχαρώδους διαβήτη και κατάθλιψης από το 2000. Οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτό τον πληθυσμό μέχρι το 2013 για να δουν αν τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μείωναν το ποσοστό θνησιμότητας. Διαπίστωσαν ότι τα αντικαταθλιπτικά μείωναν κατά 35% το ποσοστό θνησιμότητας.

«Αυτά τα δεδομένα ενισχύουν το επιχείρημα για τη σημασία της διάγνωσης και της αντιμετώπισης της κατάθλιψης σε ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη», κατέληξε ο Δρ. Chen.

Ygeiamou.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση