HomeΚΡΗΤΗΥπεγράφη η σύμβαση για τo Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης

Υπεγράφη η σύμβαση για τo Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης

Στη Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, στην Λότζια η σύμβαση με τίτλο «Αποκατάσταση και διαμόρφωση κτιρίου σε Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ)».

Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 1.650.000,00 ευρώ και ποσό σύμβασης 697.403,87 ευρώ έχει χρονοδιάγραμμα εργασιών τους 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 858,27 μ², ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, όπου θα γίνει ενίσχυση αλλά και όλες οι απαραίτητες επισκευές, προσαρμογές και ο εκσυγχρονισμός που χρειάζεται προκειμένου να παραδοθεί ένα κτίριο λειτουργικό χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός του χαρακτήρας. Η νέα εγκατάσταση θα στεγάσει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής / ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, WC, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός «η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, δημιουργώντας νέες δομές που θα διευκολύνουν και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους. Το νέο κτίριο της Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όχι μόνο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία αλλά παράλληλα θα συμβάλει στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής εντός των Τειχών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση