HomeΕΚΛΟΓΕΣΜαμουλάκης: Ώρα αποφάσεων – Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά

Μαμουλάκης: Ώρα αποφάσεων – Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά

Άρθρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κάποιο τοίχο του Ηρακλείου, του τόπου που γεννήθηκα, κατοικώ και εργάζομαι, έχει γραφτεί το εξής σύνθημα: “Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα-μαζί θα πάμε πιο μακρυά”.

Όπως γίνεται πάντα με τους ποιητές των δρόμων, δε θα μπορούσε να συμπυκνωθεί πιο σχηματικά το δίλημμα των εκλογών.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια πρόσφατη συνέντευξη “ή θα προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας όπου ο καθένας ήταν μόνος του”.

Οι δημοκρατικές παραδόσεις της Ελλάδας αλλά και της Κρήτης, έχουν επιβεβαιώσει ότι την ιστορία την γράφουμε όλοι μαζί.  Τον Αύγουστο του 2018 γυρίσαμε σελίδα και αφήσαμε πίσω μας οριστικά τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη. Στηρίζεται στην εργατικότητα και το πείσμα των ανθρώπων της. Οι Έλληνες είναι ξανά στο προσκήνιο. Βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.

Έχοντας βαθιά «ριζωμένες» τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες, η Κρήτη έστειλε στις πρόσφατες εκλογές ηχηρό μήνυμα ότι η παράταξη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ευθύνης είναι παρούσα.

Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό στην Κρήτη με 33,16% και το δεύτερο πανελλαδικά, διατηρώντας ισχυρές τις δυνάμεις του. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δημοκρατική παράδοση των κατοίκων του αλλά και στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και καταβάλλει ο προοδευτικός χώρος και η οποία ήδη αποτυπώνεται σε ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όχι μόνο στον νομό, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι η τωρινή κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε σε τροχιά υλοποίησης μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως το νέο Διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι και το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, για τα οποία οι Κρητικοί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μόνο εξαγγελίες είχαν να «λαμβάνουν»,

Μόνο το αεροδρόμιο Καστελίου –  στρατηγικής σημασίας έργο για όλο το νησί – θα δημιουργήσει άμεσα 1500 νέες θέσεις εργασίας (με την έναρξη της κατασκευής) και 7500 θέσεις με την έναρξη λειτουργίας του.

Παράλληλα δίνεται πλέον η δυνατότητα ο χώρος του υφιστάμενου αεροδρομίου «Καζαντζάκης», στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

Πολιτεία και τοπικοί φορείς καλούνται να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση αυτή, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας που υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, του οποίου είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το πρώτο στην Ελλάδα πάρκο αναψυχής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καινοτομίας, έρευνας, διαλογής και ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών. Το πρωτοποριακό και εμβληματικό αυτό έργο θα αναπτυχθεί στη Ν. Αλικαρνασσό, αναβαθμίζοντας περιβαλλοντικά την περιοχή και συμβάλλοντας στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Ήρθε η ώρα να επιλέξουν οι πολίτες σχέδιο διακυβέρνησης και πρωθυπουργό. Εάν θα πάμε με την παράταξη που κατάφερε αυτό που το 2015 φαινόταν αδιανόητο, να βγούμε δηλαδή από τα Μνημόνια χωρίς να μείνει κανένας πίσω, αβοήθητος, ή θα επιλέξουμε αυτούς που οι προγραμματικές τους θέσεις βασίζονται στην επταήμερη εργασία, στην μία πρόσληψη για κάθε πέντε που αποχωρούν από το Δημόσιο και σε αυτούς που τάζουν φοροελαφρύνσεις μόνο στους λίγους και εκλεκτούς, προφανώς εις βάρος της μεσαίας τάξης. Εάν θα πάμε με την παράταξη που έβαλε και πάλι «λάδι» στην αγροτική μηχανή της χώρας ή θα γυρίσουμε πίσω μαζί με εκείνους που διέλυσαν την αγροτική παραγωγή.

Εάν θα πάμε μπροστά με τα κοινωνικά δικαιώματα για όλους και κυρίως για όσους έχουν ανάγκη ή θα επιλέξουμε αυτούς που κονιορτοποιούν την κοινωνία με όρους μεσαίωνα.

Τώρα λοιπόν αποφασίζουμε για τη χώρα και τη ζωή μας.

Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρηση μας, την οικογένεια μας, τα παιδιά μας.

Τώρα αποφασίζουμε πως η ανάγκη γίνεται ιστορία και εμείς την ιστορία δε θα την κάνουμε σιωπή.

*Ο Χάρης Μαμουλάκης είναι υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση
Διαφήμιση