HomeΚΟΣΜΟΣΕξαλλος ο Σαλβίνι για την απελευθέρωση της καπετάνισσας του Sea Watch

Εξαλλος ο Σαλβίνι για την απελευθέρωση της καπετάνισσας του Sea Watch

Κακομαθημένη πλούσια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το οργισμένο ξέσπασμα του Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε η απελευθέρωση της καπετάνισσας του Sea Watch 3, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση του δικαστηρίου.

«Είμαι απλά τσαντισμένος για την απόφαση που αφήνει ελεύθερη μια εγκληματία και αποφασισμένος να σταματήσω τους διακινητές ανθρώπων, όπλων και ναρκωτικών» έγραψε ο Σαλβίνι για τη δικαστή που αποφάσισε την απελευθέρωση της Καρόλα Ράκετε. «Βγάλτε τις ρόμπες σας (των δικαστών) και κατεβείτε υποψήφιοι με την αριστερά εάν θέλετε να μπείτε στην πολιτική», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας.

Η Ένωση Δικαστών της Ιταλίας αποδοκίμασε την επίθεση του Σαλβίνι. «Για μία ακόμη φορά, τα περιφρονητικά σχόλια για μια δικαστική απόφαση, χωρίς ούτε μία αναφορά στο τεχνικό ή νομικό περιεχόμενό της, κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν το κλίμα μίσους», ανέφερε σε ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Απαντώντας του, η εκπρόσωπος της Sea Watch τον κάλεσε να περάσει χρόνο σε ένα πλοίο της οργάνωσης, σημειώνοντας ότι πιστεύει ότι θα βοηθούσε στην περίπτωση μιας διάσωσης. «Αν όχι, θα ήταν τέρας», συμπλήρωσε.

Σαλβίνι: Κακομαθημένη πλούσια η Ράκετε

Ο Ματέο Σαλβίνι σε περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει εγκληματία την Ράκετε. Την αποκάλεσε και πλούσια, κακομαθημένη Γερμανίδα. «Γύρισε πίσω στη Γερμανία και κάνε εκεί ζημιά, θέσε εκεί τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο. Άσε τους Ιταλούς να φροντίσουν την Ιταλία», έγραψε ο Σαλβίνι.

Πάντως, η Ράκετε δεν αναμένεται να επιστρέψει αμέσως στη Γερμανία, αφότου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί στην Ιταλία. Αντιθέτως, θέλει να μείνει στην Ιταλία μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία, στις 9 Ιουλίου. Η Ράκετε συνελήφθη όταν το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch, με μετανάστες, αψήφισε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στη Λαμπεντούζα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση