HomeHL-GreeceΕργαζόμενοι ΕΡΤ κατά της διοίκησης

Εργαζόμενοι ΕΡΤ κατά της διοίκησης

Για τις «σκανδαλώδεις συμφωνίες με ποδοσφαιρικές ομάδες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση κατά των σκανδαλωδών συμφωνιών της ΕΡΤ με ποδοσφαιρικές εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο κρατικό κανάλι με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία του Ολυμπιακού που συνοδεύτηκε και από επιστολή της Πειραιώτικης ΠΑΕ.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΡΤ αναμένεται να έχει στην… στέγη της τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα για τα επόμενα 3 χρόνια δίνοντας στους Θεσσαλονικείς 7.500.000 ευρώ το χρόνο.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει στη NOVA την πρόταση της ΕΡΤ και περιμένει την… αντιπρόταση του συνδρομητικού καναλιού καθώς βάση συμβολαίου, ο Δικέφαλος είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στη NOVA την καλύτερη πρόταση που θα έβρισκε στην αγορά για της δώσει το δικαίωμα της τελικής πρότασης.

Ανακοίνωση εργαζομένων ΕΡΤ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η διοίκηση της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ – ευτυχώς όχι όλα – έχουν καταφέρει με τις κινήσεις τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δυστυχώς όμως όχι για καλό σκοπό. Ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ, μεθοδεύει την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών με Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα εκτός λογικής και ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας.  Τη στιγμή που είναι γνωστό ότι, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που τακτοποιεί τις εκκρεμότητες του κλεισίματος της ΕΡΤ (2013-2015), ο φετινός προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί απροκάλυπτα να δεσμεύσει με τις επιλογές της, την επόμενη διοίκηση – όποια κι αν είναι αυτή – και να μοιράσει και πάλι εκατομμύρια χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων, στα κρυφά.

Αν δε διαβάζαμε την επιστολή – απάντηση του κ. Δρόσου στον Ολυμπιακό οι εργαζόμενοι – στο όνομα των οποίων γίνονται όλα αυτά – θα ήταν στο βαθύ σκοτάδι. Ποια ήταν τα έσοδα από τη διαφήμιση για το ταμείο της ΕΡΤ, από τη προβολή των αγώνων των επτά ομάδων τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ; Τι άλλαξε και προσδοκούμε αύξηση τους; Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του προϋπολογισμού μας να πηγαίνουν σε επαγγελματικά σωματεία; Ποια πολιτική σκοπιμότητα ή ποιου η άκρατη φιλοδοξία υπηρετείται σε βάρος του ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει; Φύση-θέση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλουν ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει τα πάντα μέσα από τα κανάλια της, ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία, αθλητισμό. Πάντα όμως με σύνεση, λογοδοσία και όχι εν κρυπτώ, πόσο μάλλον όταν οι ενέργειες κάποιων υποσκάπτουν το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει ποινικές και αστικές ευθύνες στα μέλη του ΔΣ και παράλληλα συνθέτει για εμάς ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό και συνέπεια.  Ζητούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου η ΕΡΤ να συνεχίσει να υπηρετεί τον ρόλο της, όπως προκύπτει από το Νόμο 4173/2013 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4324/2015 που αναφέρει ότι:

Έχει σκοπό την παροχή δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα, και οφείλει μεταξύ άλλων να διασφαλίζει την πολυφωνία.

Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Είναι ανεξάρτητη από το Κράτος, όλους τους φορείς δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας και πολιτικά κόμματα και συνάπτει Συμφωνία Αρχών με το Ελληνικό Δημόσιο όπου προβλέπονται μεταξύ άλλων οι κανόνες διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών πόρων της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας τηλεόρασης.

Υπόκειται στους κανόνες του δικαίου της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ο έλεγχος της τήρησής του έχει ανατεθεί στο ΕΣΡ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση