HomeΚΡΗΤΗΔιεθνές θερινό σχολείο στο ΜΑΙΧ

Διεθνές θερινό σχολείο στο ΜΑΙΧ

Το διεθνές θερινό σχολείο TOPIM TECH 2019– “Hot Topics in Imaging Technology – ” πραγματοποιείται από την 1η έως την 6η Ιουλίου 2019 στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την European Society for Molecular Imaging σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ως συντονιστής της Εθνικής Υποδομής για την Βιοαπεικόνιση (BIOIMAGING-GR).

Το TOPIM TECH αποτελεί μια σειρά θερινών σχολείων υψηλού επιπέδου που εστιάζουν κάθε χρόνο σε ένα θέμα αιχμής στην τεχνολογία της βιοϊατρικής απεικόνισης. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 2016 στο ΜΑΙΧ με μεγάλη επιτυχία και δημιούργησε μια παράδοση που συνεχίστηκε το 2017 και το 2018.

Η  τέταρτη έκδοση το 2019 εστιάζει στις τεχνικές που έφεραν πραγματική επανάσταση στην απεικόνιση και γι’ αυτό έχει τίτλο «RESOLUTION REVOLUTION | Pushing the limits of resolution and speed across imaging modalities».

Ο όρος «RESOLUTON REVOLUTION» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για την τεχνική της κρυογενικής Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας, οι εφευρέτες της οποίας βραβεύτηκαν με το Βραβείο Νομπέλ στη Χημεία το 2017.

Πραγματική επανάσταση έχουν φέρει όμως και άλλες τεχνικές όπως η Νανοσκοπία (Βραβείο Νομπέλ Χημείας 2014) και η απεικόνιση με σύμφωνες πηγές Ακτινών Χ (εν μέρει σχετιζόμενες με το Βραβείο Νομπέλ Φυσικής 2018), η Ελαστογραφία Υπερήχων, η Οπτοακουατική απεικόνιση και η μη γραμμική μικροσκοπία.

Οι τεχνικές αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες αλλά και τους κλινικούς γιατρούς να απεικονίσουν με ανάλυση σχεδόν στο επίπεδο του ατόμου βιολογικά υλικά και διεργασίες.

 Το TOPIM TECH επιδιώκει να φέρει επιστήμονες από διάφορα πεδία σε ένα περιβάλλον που θα εμπνεύσει και θα δημιουργήσει την βάση για να προωθηθούν νέες ιδέες και διεπιστημονικές διασυνδέσεις μέσω της αλληλεπίδρασης και των συζητήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση