HomeΕΚΛΟΓΕΣΧρήστος Στρατάκης: “Η προοδευτική μας ταυτότητα είναι η υπερηφάνεια μας”

Χρήστος Στρατάκης: “Η προοδευτική μας ταυτότητα είναι η υπερηφάνεια μας”

“Είμαστε περήφανοι για το έργο της παράταξής μας”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια γεμάτη αίθουσα στο νέο σταθμό ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, το απόγευμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Εμμ. Στρατάκη.

Μέσα από μια ποιοτική πολιτική ομιλία, ο κ.Στρατάκης έκανε αναφορές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, που είναι η “μάχη” ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση με όποια μορφή κι αν αυτή εκφράζεται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Στρατάκης:

“Η Παράταξή μας, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και η συνέχειά του, το Κίνημα Αλλαγής, έδωσε μάχες, συγκρούστηκε και εδραίωσε τη δημοκρατία, πολέμησε τις ανισότητες, μας έδωσε αξιοπρέπεια. Και γι’ αυτό είμαστε περήφανοι για το έργο μας.

Και είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για την κυβέρνηση 09-11, τη μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου μεταρρυθμιστική κυβέρνηση όλων των εποχών.

Που παρέλαβε ένα έλλειμμα 15% του ΑΕΠ, που επιμελώς έκρυβε η κυβέρνηση Καραμανλή 04-09 και που ακόμα πρόσφατα αποκαλύπτεται το μέγεθος εκείνης της απάτης, καθώς βγαίνουν μετά από χρόνια οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και μιλούν για στατιστική απάτη και λαθροχειρία των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας μας την περίοδο πριν το 2008.

xrhstos-stratakhs5

Αλλά δεν μιλάει κανείς από τη Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως προσπαθούν να ξεχαστεί γιατί δεν τους συμφέρει.

Και τότε που βάλαμε πλάτη για τη χώρα, δημιουργήσαμε έναν χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης από το μηδέν, και θεσμοθετήσαμε νόμους και μεταρρυθμίσεις που κανεις άλλος δεν σκέφτηκε και δεν στήριξε φυσικά στη Βουλή, όλα τα κόμματα από τ’ Αριστερα μεχρι τα Δεξιά, ήταν απέναντι σε μια κυβέρνηση και πετούσαν πέτρες, στις πλατείες και τα Συντάγματα.

Στόχοι μας είναι για τις εκλογές της Κυριακής είναι:

• Να πείσουμε γι’ αυτό που έχουμε ήδη αποφασίσει στο Συνέδριο μας που είναι:
Α) η αυτόνομη πορεία για να αποκτήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις
Β) ο επαναπατρισμός όσων μετακινήθηκαν είτε προς ΝΔ είτε προς ΣΥΡΙΖΑ
Γ) η ενεργοποίηση όσων απείχαν από τις εκλογές

• Να προσπαθήσουμε να γίνει αντιληπτό ότι η χώρα χωρίς την παραγωγή νέου πλούτου πάντα θα είναι επιρρεπής σε νέες κρίσεις (παθογένειες – θα έρχονται ως συστημικά φαινόμενα).
Αυτό απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις μέχρι να ξεφύγουμε οριστικά από την κρίση καθώς και ότι μόνο με τη διευθέτηση του τεράστιου χρέους της χώρας, που δυστυχώς αυξάνεται αντί να μειώνεται, και τον περιορισμό των πλεονασμάτων, μπορούμε να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις για νέα έργα υποδομής.

• Να αναδείξουμε ότι παρά τη συκοφάντηση που υπάρχει από πολλές πλευρές το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη συνολικά άλλαξε τη χώρα και τη μετέτρεψε από τριτοκοσμική σε ευρωπαϊκή αλλά και βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο ζωής των πολιτών μας.
Αυτό είναι σαφές ότι αποτελεί δείγμα γραφής και για το μέλλον και ταυτόχρονα διατρανώνουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ανεξάρτητα από κόπους και θυσίες.

• Να αναδείξουμε ότι μόνο εμείς μπορέσαμε να κάνουμε ουσιαστικές προοδευτικές αλλαγές στη χώρα (ΕΣΥ, ΑΣΕΠ, Τοπική Αυτοδιοίκηση) για να κυβερνηθεί η Ελλάδα πιο αποτελεσματικά και να υπηρετηθεί η αποκέντρωση προς το συμφέρον των πολιτών και ότι θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση για ν’ αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο.

• Να τονίσουμε ότι πρώτοι και μόνοι εμείς θέσαμε τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.ά, για να χτυπήσουμε τη διαφθορά, αλλά και δημιουργήσαμε και το νομικό πλαίσιο (πχ θεσμός οικονομικού εισαγγελέα), ώστε να τιμωρείται το μαύρο πολιτικό χρήμα όποτε βρεθεί ανεξάρτητα από το χρόνο προσπόρισής του και έτσι να χτυπήσουμε τη διαφθορά που υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

• Να κάνουμε γνωστό ότι είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει όλους τους τομείς και αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προϊόν διαβούλευσης άρα απηχεί και τις απόψεις των πολιτών”.

Επίσης, επεσήμανε ότι:

“Ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας, προκειμένου, με επάρκεια και πολλή δουλειά, να σας εκπροσωπήσω επάξια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Φιλοδοξώ, με όλες μου τις δυνάμεις και πλήρη ανιδιοτέλεια, όπως διδάχθηκα από το οικογενειακό μου περιβάλλον, να υπηρετήσω το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.

Δεσμεύομαι:

1. Για την προώθηση της πράσινης αναπτυξιακής διαδικασίας με κάθε μέσο (υποδομές, κίνητρα κ.ά), ώστε να παραχθεί νέος πλούτος για να ξεπεράσουμε πραγματικά την κρίση και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.
Ο πρωτογενής και τριτογενής τομέας, που διαθέτουν τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη χώρα μας, θα είναι σε προτεραιότητα, όπως και η μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό.

2. Για την προώθηση της αλληλεγγύης στους αδύναμους αλλά και την καθιέρωση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τη Συνταγματική επιταγή, για να παγιώνεται καθημερινά η κοινωνική συνοχή.

3. Για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων, ώστε να συμβάλω στη δίκαιη επίλυσή τους.

4. Το Μέτρο (με την έννοια της σοφής ρήσης «Μέτρον Άριστον») να προσδιορίζει το πλαίσιο των ενεργειών μου, με στόχο την εθνική συνεννόηση και τέλος,

5. Να υπηρετώ απαρέγκλιτα τις προοδευτικές αξίες και αρχές του ΠΑΣΟΚ, όπως προσδιορίζονται στη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση