HomeHL-9Βλάβη καθυστέρησε τον απόπλου του ΚΡΗΤΗ ΙΙ

Βλάβη καθυστέρησε τον απόπλου του ΚΡΗΤΗ ΙΙ

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πολύωρη καθυστέρηση απέπλευσε τελικά από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά το πλοίο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” της ΑΝΕΚ, όταν βλάβη διαπιστώθηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του επιβατηγού – οχηματαγωγού.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” ενημέρωσε λίγες ώρες πριν από το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για δυσλειτουργία που εντοπίστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου και ενόσω αυτό ήταν δεμένο στο λιμάνι. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον απόπλου διαπιστώθηκε ότι ποσότητα νερού είχε συγκεντρωθεί στον κύλινδρο Νο4 της αριστερής κύριας μηχανής.

Άμεσα επιβιβάστηκε στο »ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προς διαπίστωση της βλάβης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ο οποίος στη συνέχεια επετράπη καθώς προσκομίστηκε βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον υπεύθυνο νηογνώμονα.

Το “Κρήτη ΙΙ” απέπλευσε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με προορισμό τον Πειραιά, με 724 επιβάτες, 101 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 114 φορτηγά και 11 δίκυκλα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση