HomeΚΡΗΤΗΗ Μ. Διακάκη για την παραλία Καρτερού

Η Μ. Διακάκη για την παραλία Καρτερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η  βουλευτής   Ηρακλείου Μαρία Διακάκη με αφορμή την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης στον Καρτερό έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι ενέργειες της συγκυβέρνησης που σχετίζονται με την Δημόσια περιουσία, συνεχίζονται απροκάλυπτα και με γοργούς ρυθμούς.

Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ , παραχωρούνται σε ιδιώτες “επενδυτές “ εκτάσεις φιλέτα σε όλη τη χώρα, με συνοπτικές διαδικασίες, με την πρόφαση της αξιοποίησης, ενώ στην ουσία πρόκειται για καθαρό ξεπούλημα της Δημόσιας Γης.

Ένα τέτοιο ξεπούλημα επιχειρείται σήμερα και στην περιοχή του Καρτερού, που ανήκει στους δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου, ερήμην των πολιτών, οι οποίοι αντιδρούν για τις αυθαίρετες εκποιήσεις γης, σε μια περιοχή , που περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) ακτές, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εκποιεί την περιουσία των Ελλήνων, να αποδυναμώνει ,να καταστρέφει τη χώρα και να την παραδίδει χωρίς όρους , στα χέρια αδηφάγων ιδιωτών, που τους ονόμασε επενδυτές, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρημάτων.

Να αποσύρει πάραυτα όλες τις ανήκουστες αρπαγές της Ελληνικής γης που, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τις χαρίζει σε όποιον δίνει τα περισσότερα.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά νομιμοποίηση, να βγάζει στο σφυρί, ότι αξιόλογο υπάρχει σ αυτό τον τόπο, αδιαφορώντας για το μέλλον και τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας .

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν μαζικά και αγωνιστικά, ώστε να αποτραπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ένας συνασπισμός Κομμάτων, που καταποντίστηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση και την εντολή, να υπογράφει συμφωνίες που θα δεσμεύουν για χρόνια την χώρα και την Ελληνική κοινωνία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση