HomeHL-WorldΤραγωδία στη Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

Τραγωδία στη Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

Tην ώρα που μάζευαν καύσιμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άνω των 50 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη πετρελαιοφόρου στη Νιγηρία.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που κάτοικοι του χωριού Αχούμπε στην πολιτεία Μπένιου της κεντρικής Νιγηρίας προσπαθούσαν να μαζέψουν καύσιμα που χύνονταν από ανατραπέν βυτιοφόρο, όταν αυτό πήρε φωτιά και εξερράγη.

«Ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα ανατράπηκε χθες (Δευτέρα) και άνθρωποι προσπαθούσαν να συλλέξουν τα καύσιμα που μετέφερε όταν ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 50 άνθρωποι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη στην κεντρική Πολιτεία Μπένιου της Νιγηρίας. «Άλλοι που τραυματίσθηκαν σοβαρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον Πολ Οτούκπα, ένα μικρό λεωφορείο με 14 επιβαίνοντες καταστράφηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε. Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι συχνά στη Νιγηρία. Τον Ιούλιο του 2012 τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από βυτιοφόρο έπειτα από ατύχημα στην πολιτεία Ρίβερς της νότιας Νιγηρίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση