HomeHL-CultureΠεριβαλλοντικά μηνύματα απο παιδιά σε μια φαντασμαγορική καλλιτεχνική παράσταση

Περιβαλλοντικά μηνύματα απο παιδιά σε μια φαντασμαγορική καλλιτεχνική παράσταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροκροτήθηκε θερμά απο μικρούς και μεγάλους η φαντασμαγορική παράσταση,ένα υπερθέαμα εικόνας,ήχου,video,χορού με επίκεντρο τον Άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αιθουσα του κινηματογράφου “Αστορια”από τη σχολή χορού Arte Ballet .

“Ο άνθρωπος ενάντια στη φύση και τη φύση του»,ηταν το θέμα της εντυπωσιακής παράστασης οπου οι μαθητές της σχολής επί σκηνής εςτειλαν πολλαπλά μηνύματα.

Η αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, οι πυρκαγιές, η ρύπανση του αέρα, του εδάφους, των θαλασσών, το λιώσιμο των πάγων, η μετανάστευση πουλιών ζώων και ανθρώπων, η φτώχια, ο πλασματικός τρόπος ζωής των ανθρώπων και οι άδειοι στόχοι, αποτελούσαν το καθένα ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό θέμα και όλα μαζί έδεναν στο ότι η γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που όταν τον πληγώνουμε βίαια, αυτός αντιδρά με πολλά και επικίνδυνα φαινόμενα.

Ηταν ένας δυναμικός συνδυασμός χορού, μουσικής, φωτογραφίας, βίντεο και ποίησης σε ένα πολύ καλά σκηνοθετημένο έργο, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να μεταφέρουν το μήνυμα στους μεγάλους μέσα από την έκφραση του χορού.

«Ο χορός είναι μια πραγματική ευλογία για κάθε παιδί, οποιασδήποτε ηλικίας. Παράλληλα με τη σωστή σωματική ανάπτυξη, συμβάλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού ενισχύοντας την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του.

Προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε την τέχνη του χορού, και να γίνει πόλος έλξης, ένας πνεύμονας οξυγόνου για όλα τα παιδιά, αποτρέποντάς τα από τη μάστιγα της καθημερινής απρόσωπης ζωής τους» δήλωσε η Κατερίνα Καργάκη δ/ντρια της σχολής Arte Ballet.

Διαφήμιση
Διαφήμιση