HomeHL-SportsΜαγευτικό σόου, μοναδικό θέαμα στο 4ο «Agios Nikolaos Cliff Diving 2019»

Μαγευτικό σόου, μοναδικό θέαμα στο 4ο «Agios Nikolaos Cliff Diving 2019»

Ενθουσίασε τους επισκέπτες της Κρήτης και του Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμα μαγευτικό cliff diving ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, κερδίζοντας δίκαια το μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών και το θερμό χειροκρότημα τους.

Χιλιάδες κρητικών και επισκεπτών του νησιού κατέκλυσαν τα καταστήματα και τους υπαίθριους χώρους περιμετρικά της αμφιθεατρικής λίμνης Βουλισμένης στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, απολαμβάνοντας το μοναδικό καταδυτικό γεγονός από υψηλά σημεία που φιλοξενεί η Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Νικόλαο.

Τόσο το Σάββατο 29 Ιουνίου (πρώτη μέρα) όσο και την Κυραική 30 Ιουνίου στους τελικούς, η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη σ’ ένα διαγωνισμό καταδύσεων γεμάτο ένταση, δυναμισμό και με ανακατατάξεις στην βαθμολογία όσο ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας για τους αθλητές.

Στη διάρκεια του διημέρου οι θεατές είδαν καταπληκτικές καταδύσεις τόσο σε δεξιοτεχνία όσο και σε βαθμό δυσκολίας, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό υπερθέαμα, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και στο νυκτερινό σόου που ακολούθησε.
19 αθλητές, διακεκριμένοι καταδύτες απ’ όλο τον κόσμο (Βρετανία, Ρωσία, Βραζιλία, Ουκρανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία, Δανία και Ρουμανία) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κάνοντας εκπληκτικές πιρουέτες από βάτηρα στα 20 μέτρα πάνω από τα βράχια της λίμνης.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ), ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Infinite Drop High Diving κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα διήμερο αθλητικών και καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεχώρισε, με αποκορύφωμα την φαντασμαγορική τελετή λήξης που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίστηκε από την αθλητική αλλά και την καλλιτεχνική πρωτοτυπία και αρτιότητα.

Η φετινή διοργάνωση είχε ένα πλούσιο, ξεχωριστό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με νέα στοιχεία που ένωσαν τη μουσική παράδοση της Κρήτης με τα σύγχρονα μουσικά και χορευτικά ρεύματα με τύμπανα, βιολιά και με μια κλασική φωνή σοπράνο να συνδράμει στη μουσική πανδαισία που έκανε τους θεατές να απολαύσουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα με την υπογραφή του Πέτρου Κούρτη. Εντυπωσιακός ο χορός στον αέρα ανάμεσα σε βράχο και νερό, ενώ η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την κοινή βουτιά όλων των αθλητών από τα βράχια της λίμνης, τα πολύχρωμα βεγγαλικά και το ραντεβού όλων για το επόμενο καλοκαίρι «στην ωραιότερη διοργάνωση καταδύσεων από υψηλά σημεία στον κόσμο», όπως δήλωσαν οι αθλητές που μετείχαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση