HomeHL-GreeceΑρειος Πάγος: Να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Αρειος Πάγος: Να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών που νοσηλεύεται εδώ και δύο μέρες σε κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Κακουργημάτων για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εισαχθεί εκτάκτως στον ΝΝΑ έπειτα από ξαφνικό καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Το πρόβλημα που παρουσίασε στην καρδιά εκτιμάται ότι συνδέεται με μια σειρά από επιπλοκές που εμφανίστηκαν στον οργανισμό του έπειτα από επέμβαση, που πραγματοποίησε πριν από περίπου μία εβδομάδα, στον αυχένα.

Ειδικότερα, το ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα χωρίς κενά και αντιφάσεις, ενώ παράλληλα απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν.

Εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου την ίδια τύχη έχουν ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών του έχει επιβάλλει ποινή κάθειρξης 6 ετών, όπως και ο χρηματιστής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί με την ίδια ποινή (κάθειρξη 6 ετών).

Ωστόσο η καταδικαστική ποινή για τον Γιώργο Κωνσταντάτο και τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι παρέμειναν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και στη συνέχεια μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί του αιτήματος αναίρεσης που είχαν υποβάλλει επί της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση