HomeHL-9Υπερσύγχρονο σύστημα εγκαθίσταται στον Απεικονιστικό τομέα του Νοσοκομείου Χανίων

Υπερσύγχρονο σύστημα εγκαθίσταται στον Απεικονιστικό τομέα του Νοσοκομείου Χανίων

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 15 Ιουλίου ολοκληρώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η εγκατάσταση από την ανάδοχο εταιρεία και τίθεται σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο σύστημα PACS.

Πρόκειται για σύστημα ψηφιακής διαχείρισης, αρχειοθέτησης και αποθήκευσης της ακτινολογικής εικόνας με σταδιακή κατάργηση του ακτινολογικού φιλμ, συνολικού προϋπολογισμού 130.000€ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας.

Με την λειτουργία του PACS οι κλινικές του νοσοκομείου Χανίων θα έχουν on line πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπέρηχους, μαγνητικές, αξονικές, μαστογραφίες, κ.λ.π.) και στις εξετάσεις οστικής πυκνότητας και Πυρηνικής Ιατρικής.

Σημειώνεται ότι ανάλογο σύστημα PACS διαθέτουν σήμερα μόνο λίγα μεγάλα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ με την χρήση του επιτυγχάνονται άμεσα:

-ανώτερη ποιότητα εικόνας που διευκολύνει την διαγνωστική διαδικασία και
-σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Μακροπρόθεσμα επιτυγχάνεται όμως και σημαντική εξοικονόμηση πόρων από την σταδιακή κατάργηση του ακτινολογικού φιλμ.

Με την προμήθεια του συστήματος PACS γίνεται ένα σημαντικό βήμα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του Απεικονιστικού Τομέα του Γ. Ν. Χανίων και παράλληλα αναβαθμίζεται και επιταχύνεται το διαγνωστικό έργο των γιατρών στις κλινικές του νοσοκομείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση