HomeHL-9Δωρεά σε δομή του Ηρακλείου επέβαλε ως ποινή το Δικαστήριο σε δύο νεαρούς Βρετανούς

Δωρεά σε δομή του Ηρακλείου επέβαλε ως ποινή το Δικαστήριο σε δύο νεαρούς Βρετανούς

Κρίθηκαν ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό συμπατριώτισσά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή που δεν αποδίδεται με ιδιαίτερη συχνότητα επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δύο νεαρούς άνδρες από τη Βρετανία οι οποίοι δικάστηκαν σήμερα σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση βιασμού σε βάρος συμπατριώτισσάς τους.

Το περιστατικό είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2015 στα Μάλια, όπου οι δύο νεαροί και η 18χρονη, τότε, κοπέλα έκαναν τις διακοπές τους με διαφορετικές παρέες. Τα τρία νεαρά άτομα γνωρίστηκαν στη διάρκεια νυχτερινής διασκέδασης και στη συνέχεια οι δύο άνδρες, ηλικίας 24 χρόνων σήμερα, την οδήγησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν και στη συνέχεια τη βίασαν.

Οι νεαροί κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών, και είχαν ισχυριστεί ότι υπήρξε πράγματι σεξουαλική συνεύρεση με τη συναίνεση της κοπέλας.

Σήμερα, κάθισαν ξανά στο εδώλιο του κατηγορούμενου προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο μείωσε κατά ένα χρόνο την ποινή τους. Ωστόσο, προκειμένου να μην οδηγηθούν στη φυλακή, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή καταβολής ύψους 6.000 ευρώ για τον καθένα από αυτούς, τα οποία θα διατεθούν προς ενίσχυση της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση