HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψήφιου βουλευτή τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση είχε ο Βασίλης Κεγκέρογλου με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου για τα προβλήματα και την προοπτική του επιχειρείν στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος κ. Κουμαντάκης Μανόλης ανέφερε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου και κυρίως για το φορολογικό, ασφαλιστικό, ρύθμιση 120 δόσεις, ακατάσχετων λογαριασμών, κόκκινα δάνεια , μείωση ΕΝΔΙΑ, δημιουργία ανοικτών εμπορικών κέντρων και σε θεσμικά ζητήματα.

Ο υπ. Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου από την πλευρά του ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα:

⦁ Αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης επιχειρήσεων από 29% σε 20%
⦁ Επιπλέον μείωση φόρου για κάθε νέα πρόσληψη ή μετατροπή 4ωρου σε πλήρη απασχόληση
⦁ Μείωση της προκαταβολής φόρου
⦁ Θεσμοθέτηση «αφορολόγητου αποθεματικού» έως το 30% των κερδών
⦁ Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και με τις απαραίτητες προβλέψεις στον Αναπτυξιακό Νόμο, για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών και «αλυσίδων αξίας»
⦁ Τοπικά Περιφερειακά Σύμφωνα Ανάπτυξης για προώθηση επιχειρηματικών δράσεων, στο πλαίσιο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας.
⦁ Πρόγραμμα για τη διαρθρωτική προσαρμογή και την επέκταση δραστηριοτήτων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
⦁ Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ψηφιακής εποχής για μετασχηματισμό επιχειρήσεων, συνενώσεις, δίκτυα, μεγέθυνση ποιότητας και ανταγωνιστικότητας.
⦁ Ειδικό Πιστωτικό Ίδρυμα, με σύμπραξη Δημοσίου, Τραπεζών, Αυτοδιοίκησης, ιδιωτών για την αναδιάρθρωση οφειλών και των δανείων μικρομεσαίων.
⦁ Βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και Δήμους ώστε να καταστεί βιώσιμη, αποτελεσματική και προσβάσιμη σε όλους
⦁ Θέσπιση ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού επαγγελματιών και επιχειρήσεων
⦁ Αλλαγή το συστήματος ασφαλιστικών εισφορών με καθιέρωση οκτώ κατηγοριών, από 167 έως 600 ευρώ και 82 έως 405 για τους αγρότες.
⦁ Πενταετές πρόγραμμα στήριξης νέων επιχειρήσεων και νέων δραστηριοτήτων.

Τέλος ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει από καιρό να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη και χαρακτήρισε κοροϊδία την εφαρμογή του μόνο για τα φορτία και μάλιστα με μικρότερη επιδότηση.

Δυστυχώς στην Κρήτη δεν εφαρμόζεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα, ούτε για τις μετακινήσεις των Κρητικών με ακτοπλοΐα την ώρα που για τα νησιά έχει ξεκινήσει η εφαρμογή και στις αεροπορικές μεταφορές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση