HomeΕΚΛΟΓΕΣΑνδρέας Στρατάκης: Στο πλευρό των αγροτών του Τυμπακίου

Ανδρέας Στρατάκης: Στο πλευρό των αγροτών του Τυμπακίου

Συζητήθηκε το θέμα της καταπολέμησης της Tuta Absoluta

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είμαι δίπλα σας για να λύσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου». Αυτό δήλωσε ο κ. Ανδρέας Στρατάκης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στα γραφεία του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, με τον κ. Μανώλη.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία, επισκέφθηκε σήμερα το Τυμπάκι, όπου – μεταξύ άλλων – πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του αγροτικού Συλλόγου της περιοχής.

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα φλέγοντα και άλυτα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς του Τυμπακίου, με κυριότερο αυτό της καταπολέμησης της Tuta Absoluta και της ουσιαστικής στήριξης τους.

Οι αγρότες είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τη φονική πεταλούδα, με τη ζημιά να φτάνει το 100%. Οι εκκλήσεις τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «Κομφούζιο» δεν εισακούστηκαν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, με οδυνηρή συνέπεια να φτάσουμε στην τωρινή καταστροφή.

Αυτό που επισήμανε ο κ. Ορφανουδάκης είναι πως πλέον η αγωνία τους είναι στο «κόκκινο», αφού χωρίς τη λήψη άμεσων μέτρων δε θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Ο κ. Στρατάκης από την πλευρά του επισήμανε πως η πραγματική στήριξη των αγροτών του Τυμπακίου είναι επιβεβλημένη για να μπορέσουν, όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική Οικονομία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση