HomeHL-WorldΓερμανία: Ένοχοι δήλωσαν δύο κατηγορούμενοι στη δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Γερμανία: Ένοχοι δήλωσαν δύο κατηγορούμενοι στη δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Οι τρεις συνολικά άνδρες κατηγορούνται ότι κακοποίησαν περισσότερα από 40 παιδιά σε διάστημα 20 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορουμένους στην πολύκροτη δίκη που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανηλίκων σε ένα κάμπινγκ στη Γερμανία –ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες– δήλωσαν ένοχοι σήμερα στις περισσότερες από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι κακοποίησαν περισσότερα από 40 παιδιά σε διάστημα 20 ετών στο κάμπινγκ αυτό, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Ντέτμολντ.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους, ένας άνδρας 56 ετών που ζούσε μόνιμα στον χώρο, κατηγορείται ότι διέπραξε 298 εγκλήματα σε βάρος 23 κοριτσιών, το καλοκαίρι του 1998 και από τις αρχές του 2008 μέχρι τα τέλη του 2018. Ένας άλλος, 34 ετών, κακοποίησε οκτώ κορίτσια και εννέα αγόρια και βαρύνεται με 162 κατηγορίες. Και οι δύο, μέσω των συνηγόρων τους, παραδέχτηκαν την ενοχή τους σήμερα. Ο δικηγόρος του 34χρονου είπε μάλιστα ότι ο πελάτης του αντιλήφθηκε όσο ήταν προφυλακισμένος «πόση οδύνη και τρόμο προκάλεσε στα παιδιά» και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ο τρίτος από τους κατηγορουμένους είναι ένας 49χρονος από την Κάτω Σαξονία.

Οι τρεις άνδρες είχαν βιντεοσκοπήσει ορισμένες από τις ενέργειές τους.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δύο από τους τρεις προσπάθησαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους. Η δικαστής Άνκε Γκρούντα απέβαλε τους δημοσιογράφους και το κοινό από την αίθουσα πριν ξεκινήσει την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Όπως εξήγησε, τα 27 θύματα έχουν το δικαίωμα να διατηρηθεί η ανωνυμία τους και να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα τους. Πρόσθεσε ότι η δίκη αυτή θα είναι μια «μεγάλη πρόκληση» για όλους τους εμπλεκόμενους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση